Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router LTE + Antena Zewnętrzna

paxonzzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Zamówiłem sobie u mojego dostawcy internetu nowa ciekawą taryfę

DSL + LTE, jako że DSL działa mi tylko do 20 mb co mnie strasznie irytuje, a LTE mam 120 mb nawet na telefonie.

W domu w środku niestety mam jednak zasięg dwóch kresek LTE co daje mi prędkość do 50 mb około, poostanowiłem więc ze dokupie Antene zewnętrzną do owego Routera

Sprzętu jeszcze nie mam, ani anteny  ani Routera ale do piątku powinienem dostać.

Mój router to Telekom Speedport Hybrid   https://www.computeruniverse.net/products/90600336/telekom-speedport-hybrid-weiss.asp

Pasująca antena https://www.wlan-shop24.de/LTE-4G-Rundstrahlantenne-65dBi-800-1800-2600MHz-Multi-Band-Wetterfest-5m-Kabel-Schwarz

a teraz kilka pytań

Czy montaż takiej anteny jest łatwy? Nie jestem laikiem mam trochę pojęcia więc tragedii nie ma

Czy Montaż anteny nie ingeruje w routera? Tzn nie będę musiał go otwierać lutować jakiś pofakanych kabelków itp, jestem wstanie to zrobić ale wolę uniknąć

Czy taki Router LTE będzie miał lepszy zasięg jak telefon (galaxy s7 edge) ???

Dzięki z góry za odp, nagrodzę lajkami :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jak potrafisz przykręcić śrubki to pewnie jest prosty. Pewnie jak i potrafisz łazić po dachu to też będzie prosty montaż ale to zależy gdzie montujesz. 

Co ma montaż do otwierania routera ? Przykręcasz antenę, niczym się nie różni od podpięcia myszki albo monitora do kompa. 

Może tak może nie, zamontujesz to się dowiesz. Lepsza by była antena kierunkowa a nie dookólna ale to jest moje zdanie. 

Sprawdź najlepiej czy masz odpowiedni pakiet by mieć LTE szybsze niż 50 Mbps. M ma 50 Mbps a 100 Mbps dopiero L.    Przy S i M nawet z*******a antena nigdy nie dal ci szybszego internetu. 

Wygląda na to że chyba masz S ( może M ale jak piszesz 50 Mbps nie masz ale ledwo 20 Mbps ) czyli zakup anteny to pieniądze w błoto. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dowiedzialem aie z ciekawego kanalu na yt wszystkiego, nadajnik jest 3km odemnie wiec minimum 12 db antena , najlepiej kierunkowa, zamontowana bedzie na maszcie 4 metrowym, rure mam :) problemem jest kabel ktory jest drozszy od antenty a potrzebuje go 15 m , gdyz na dachu nie moge zamontowac,
Pozatym nad antena bede gdybal jak przyjdzie nowy router do 21 grudnia ma byc a od 22 wlaczaja mi usluge:)
Moze nie bd trzeba anteny. Oby koszt z kablem kierunkowej to dla mnie okolo 100 euro.

no to tak

odpowiedzi na moje pytania

Montaż anteny jest banalny plug and play :) większość routerów ma wyjście do których wtsraczy tylko podłączyć antenę. mój router hybridrouter_rueckseite_2.jpg ew akrobacje po dachu mogą sprawić trochę trudu.

Montaż anteny nie ingeruje w routera, przynajmniej w te modele które są dostępne.

Tak będzie miał lepszy zasięg

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Ale wyraźnie napisałem , jak masz wykupiony najtańszy pakiet to choć byś się podłączył kablem do nadajnika LTE będziesz miał max 20 Mbps i nic więcej. 

Opublikowano

mam pakiet do 150mb.

nie zrozumiales mojego posta xD przeczytaj jeszcze raz

temat do zamkniecia.

Opublikowano

Nie to ty nie zrozumiałeś, LTE którym tak się chwalisz  masz na TELEFONIE.  Nie obchodzi mnie telefon tylko router. 

Usługa LTE w routerze związana jest z usługą internetu a nie z telefonem. 

805520d1423914847-telekom-hybrid-erfahru

Opublikowano

matko jedyna nie rob ze mnie debila

WIEM CO TO JEST OGARNICZENIE WIEM JAKA MAM TARYFE PYTALEM O CO INNEGO

Opublikowano

Jakoś nie widać tam w ofercie 150 Mbps. Piszesz że masz na TELEFONIE tyle a nie na ROUTERZE z kartą SIM do usługi HYBRYD na tym routerze. 

Cały czas cię pytam jaką masz taryfę i nie widziałem byś nawet wspomniał że kupiłeś taryfę L.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...