Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z użyciem procka i ramu

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiecie jak macie win7 to w gadzetach jest te mierniki uzycia cpu i ramu no i u mnie jest powyżej  50% a jak odpalam chrome to z 80% wpadnie  a jak cs-a to wogóle szkoda gadać 

Pentium g 3260

1. 2gb ram ale jutro powinienem mieć 6gb bo zamówiłem hyperx fury 4gb 1600mhz za 5dyszek z dostawą i czy bd pasował do goodrama 2gb 1333mhz ? czy musze wymontować te 2 gb zeby wsadzić 4gb HX?

2. czy obciązenie ramu wpływa na użycie cpu ?

3. asus 9500GT 1gb i czy ta karta bd lepsza od integry?

Płyta  msi B85m-P33

dysk  500gb wd blue czysty świeżo po formacie zainstalowany win 7 64bit 

zasilacz jak na dzisiaj to tracer 400w ale zmieniam wlasnie jutro ma przyjść ocz sxs 400w okazja kupiłem też za 5dyszek z dostawą 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Co do mierników:

System 64bity>Chrome>2GB ram, odpowiedź sama się nasuwa, że po prostu masz tyle ramu zżerane.

1. Ogólnie wtedy taktowanie Hyperx spadnie ci do 1333mhz. Sprawdź jak będą działać razem. 1333mhz jest wystarczające. Najwyżej jakby coś było nie tak, to wywal goodramy.

2. Jeżeli użycie ramu ci się podnosi, to coś jest na rzeczy i cpu też wtedy jest wykorzystywane. Taki chrome/cs też używa CPU.

Opublikowano

Co do mierników:

System 64bity>Chrome>2GB ram, odpowiedź sama się nasuwa, że po prostu masz tyle ramu zżerane.

1. Ogólnie wtedy taktowanie Hyperx spadnie ci do 1333mhz. Sprawdź jak będą działać razem. 1333mhz jest wystarczające. Najwyżej jakby coś było nie tak, to wywal goodramy.

2. Jeżeli użycie ramu ci się podnosi, to coś jest na rzeczy i cpu też wtedy jest wykorzystywane. Taki chrome/cs też używa CPU.

Jednak kupilem 4gb 1333mhz goodrama i czy bd kompatybilne z tymi 2gb

A co do intergry 9500gt bd lepsza pd integry czy nie

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Teraz będą kompatybilne. Co do karty, nie wiem. Niech @Oski0202 się wypowie czy integra na msi B85m-P33 jest lepsza, czy 9500gt. To jest mądry chłopok. Albo @CiasteczkoMen

okk ale jak włączyć tą integre w biosie bo jak sprzedawałem kompa pare tygodni temu z integrą taki "informatyk" cos w biosie włączył integre czy jakoś tak 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

@aresorek ale ta plyta przeciez nie ma grafiki, halo 2016 rok! Jaka to dokladnie 9500 gt? Moze jakbys ja troche wykrecil, ale to i tak podobny poziom co integra od Twojego PROCESORA. Szkoda, ze te jedne ramy 1333mhz, bo wtedy drugich taktowanie tez sie zanizy do tej wartosci, a integra lubi mhz (choc pojemnosc tez), wiec niech bedzie to 6gb w tych kostkach.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@aresorek ale ta plyta przeciez nie ma grafiki, halo 2016 rok! Jaka to dokladnie 9500 gt? Moze jakbys ja troche wykrecil, ale to i tak podobny poziom co integra od Twojego PROCESORA. Szkoda, ze te jedne ramy 1333mhz, bo wtedy drugich taktowanie tez sie zanizy do tej wartosci, a integra lubi mhz (choc pojemnosc tez), wiec niech bedzie to 6gb w tych kostkach.

@Oski0202

jest to asus 9500GT 1gb 

taka oo 

http://www.emag.pl/karta-graficzna-asus-geforce-9500-gt-1gb-ddr2-pci-e-box-v2-pl-358371-en9500gtdi1gd2v2a/pd/D67FNMBBM/#product-gallery

pogram sobie w cs;go na +100fps na low ? i w fife 17 low ? 

Pomogłem ?? like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...