Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Repeater TP-Link tworzy duplikaty sieci - dlaczego?

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo, kupiłem sobie wzmacniacz do internetu w tym przypadku taka kosteczka z tp_linka. 

I podczas tam wcześniejszego ustawiania tej kostki i podlączania ja do neta konfigurowało sie tam jakies opcje za pomocą strony internetowej.

Zle ten wzmacniacz ustawilismy przez co, po podłączeniu do prądu, zwiększa zasięg sieci, faktycznie da się to zobaczyć, ale po jakimś czasie rozłącza sieć, tworzy duplikat sieci, np. TP_LINK448158, po 5 min wraca to do normy, i jesteśmy dalej na swojej siedzi, i zaś jakiś czas znowu robi sieć, i próbuje się z nią połączyć, nie udaje się i wraca do swojej. Jak to ogarnąć? Mnie tutaj już nerwy padają, nie mam na to siły, nie wiem jak to ustawic...

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ustaw według instrukcji. Zdecyduj sie co masz w końcu za urządzenie, wzmacniacz czy repeater. To niby to samo ale działają podobnie lecz nie tak samo.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ustaw według instrukcji. Zdecyduj sie co masz w końcu za urządzenie, wzmacniacz czy repeater. To niby to samo ale działają podobnie lecz nie tak samo.

wzmacniacz, ktos zmienil mi tytul tematu ....

http://www.tp-link.com.pl/products/details/cat-10_TL-WA850RE.html

taka jest instrukcja.  ale nie mam jak przywrocic ustawienia fabryczne, z jednego powodu. instalator sam sie wlaczal po podlaczeniu do sie sieci, teraz nie wiem jak mam to odtworzyć, bo juz ten komunikat sie nie pojawia. ani nie uruchamia sie zadna stronka, a na forach tplinka nic o tym nie pisze. może najlepszym wyborem byłoby zwrócenie go na inny model?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...