Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na grę adc

vehr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema,

jak w temacie jak grać adc? w sensie jaki jest najlepszy sposób na kitting? czy zbindować klawisz "a" na auto attack move click czy najlepiej grać normalnie na smart castach tylko ? 

chciałbym mainować vayne

Opublikowano

Nie ma sensu się pytać o takie rzeczy, config to sprawa indywidualna, ale jak jesteś ciekaw jak inni sobie radzą no to ja mam tak:

"Smart Cast" na wszystko

"Spacja" na attack closer target [atakowanie najbliższego celu]

przykład, zostaje sam w team fighcie na trundla, no to myszką sobie uciekam + klikam spacje

Opublikowano

Target champions only, domyslnie pod tylda. Ale wystarczy, ze klikasz wystarczajaco blisko w przeciwnika, a najlepiej celowac prosto w niego, kwestia wycwiczenia... Gra ADC nie jest prosta.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

a taki gosu z vayne to jak myślicie ma poustawiane?  zależy mi na najbardziej efektywnym ustawieniu bo będę się tego uczył i nie chce zmarnować czas na nauke

Opublikowano

a taki gosu z vayne to jak myślicie ma poustawiane?  zależy mi na najbardziej efektywnym ustawieniu bo będę się tego uczył i nie chce zmarnować czas na nauke

Jeżeli chcesz wiedzieć to sam się go spytaj.. Chłopie prawdopodobnie nikt nie zna configu GOSU, i innych znanych AD`carry. Oni mają zrobione pod siebie configi.Plus mogą je często zmieniać nikt ci nie powie na oko jaki ma config :)

Opublikowano

Drogi założycielu tematu, nie próbuj kopiować innych graczy, ich confingów etc, po prostu graj tak jak Tobie jest wygodniej.

Ja na przykład gram na kamerce zablokowanej na swojej postaci (tj, jestem świadomy tego co się dzieje na mapie, ale in combat prawie nigdy jej nie odblokowuję), mimo tego, że sporo osób mi to odradzało i zakończyłem sezon 6 na elo, które na ten moment mnie satysfakcjonowało.

Moim zdaniem dobrze jest mieć ustawiony bind pod atakowanie najbliższego championa, ale tylko na wszelki wypadek, najbardziej efektywne jest klikanie samemu. Dlaczego? Bo daje dowolność podczas wybierania targetu który chcesz focusować. Np kiedy jesteś goniony przez maokai'a, który stoi obok Ciebie, a tuż za nim jest wrogi adc - używając binda mimo tego, że będziesz kite'ował, to damage będziesz zadawał tankowi, którego prawdopodobnie i tak nie będziesz w stanie zabić w takiej sytuacji.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...