Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć cheata?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jestem kompletnie zielony w tych sprawach więc poszukuję pomocy.
Mianowicie szukam pomocy i osoby która by wytłumaczyła krok po kroku jak stworzyć cheata (mało skomplikowanego) bądź mogła by takiego stworzyć.
Chodzi mi głównie o grę z 2004 roku "Martial Heroes".
(Jakiś filmik z gry dla jasności ^^ https://www.youtube.com/watch?v=A-1eTNFEka0)

1310498106-U124646.png
Opublikowano

możesz zacząć od na przykład prostych skryptów w autoit które pobierają przez cheatengine dane np. ilość hp z gry i zapisują w programie

Opublikowano

możesz zacząć od na przykład prostych skryptów w autoit które pobierają przez cheatengine dane np. ilość hp z gry i zapisują w programie

To dobra wiadomość ^^ a jakiś kontakt do Ciebie ? Bo myślę że byłbyś w stanie mi bardzo pomóc :D

Dużo czytałem o tym cheat engine i najczęstszą odp. było że w grach online nie da redy korzystać z CE :/

1310498106-U124646.png
Opublikowano

w sumie to dzisiejsze gry mają takie zabezpieczenia że niewiele da się zrobić. będziesz mógł pobrać dzięki cheatengine dane z pamięci ale ich nie podmienisz. na starych grach online i większości gier singleplayer można wciąż pisać hacki dzięki temu narzędziu. do nowszych gier pisanie hacków jest stosunkowo trudne, raczej nikt nie zaczyna od tego. tam w grę wchodzi np. napisanie własnego patchera.

ja specjalizuję się w pisaniu botów do gier przeglądarkowych i innych stron www. tam mógłbym ci wiele pomóc jesli by cię to intersowało. cheat engine znam tylko podstawy

Opublikowano

w sumie to dzisiejsze gry mają takie zabezpieczenia że niewiele da się zrobić. będziesz mógł pobrać dzięki cheatengine dane z pamięci ale ich nie podmienisz. na starych grach online i większości gier singleplayer można wciąż pisać hacki dzięki temu narzędziu. do nowszych gier pisanie hacków jest stosunkowo trudne, raczej nikt nie zaczyna od tego. tam w grę wchodzi np. napisanie własnego patchera.

ja specjalizuję się w pisaniu botów do gier przeglądarkowych i innych stron www. tam mógłbym ci wiele pomóc jesli by cię to intersowało. cheat engine znam tylko podstawy

Wiesz gra jest z 2004 r chociaż już kiedyś upadła i została jakiś czas temu wznowiona więc ciężko mi cokolwiek stwierdzić gdyż jestem kompletnie zielony ^^

1310498106-U124646.png
Opublikowano

każda gra ma indywidualne zabezpieczenia. trzeba popróbować co da się zrobić. na pewno się da zrobić do niej hacka, pytanie tylko czy z pomocą cheatengine.

czy kiedyś wyciekł lub był udostępniony kod tej gry? jeśli tak to mamy bardzo szerokie możliwości. jeśli nie, to i tak prawdopodobnie będzie stosunkowo łatwo.

ps. na jakim poziomie masz opanowane programowanie?

Opublikowano

każda gra ma indywidualne zabezpieczenia. trzeba popróbować co da się zrobić. na pewno się da zrobić do niej hacka, pytanie tylko czy z pomocą cheatengine.

czy kiedyś wyciekł lub był udostępniony kod tej gry? jeśli tak to mamy bardzo szerokie możliwości. jeśli nie, to i tak prawdopodobnie będzie stosunkowo łatwo.

Pisanie cheatów pod gry MMO jest niemożliwe ponieważ dane są pobierane z serwerów a nie od gracza, po drugie z tego co pamiętam (AutoIT się nie uczyłem) dane pobiera się bezpośrednio z aplikacji a nie przez cheatengine ponieważ on wskazuje nam adres P. W starszych grach można pisać ,, cheaty '' jeżeli to ty jesteś Hostem np. Stronghold Crusader, nic nie zrobisz będąc graczem lecz jeżeli hostujesz to możesz dodać sobie ile tylko chcesz złota, drewna, żywności i kamieni :)

Oczywiście pisanie bota jest o wiele łatwiejsze :)

Opublikowano

przecież ostatnio widziałem na forum na ktoś pisze bota do tibii w autoit w którym pobiera wartości danych z gry właśnie za pomocą cheatengine

Opublikowano

Niestety moja wiedza nie jest zbyt dobra na temat programowania :/ Dlatego szukam pomocy bo być może znajdzie się dobry człowiek który nakieruje mnie ^^

1310498106-U124646.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...