Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak połączyć serwer z launcherem?

bodyguard3317

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Musisz go napisać, co nie jest proste. Aby połączyć go z serwerem też można to ogarnąć przez launcher, który sam połączy się z serwerem po odpaleniu gry, jeśli go tak napiszesz. Co dokładnie byś chciał aby taki launcher robił?

Mój znajomy właśnie pisze uniwersalny launcher, który będzie podmieniony za ten co obecnie jest tutaj - http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1

Nowa wersja będzie zawierać gotowe paczki modów ale możliwość tworzenia swoich także pozostanie. Czekam na Twoje pytania, propozycje odnośnie paczki pod pokecraft.

Opublikowano

@bodyguard3317

Nie zrozumialem ani slowa, ALE:

Jesli zalezy Ci aby odpalilo minecrafta i odrazu przenioslo na server masz bodajze argument w minecraft -server

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Sory że tak chaotycznie chodzi mi o to żeby launcher był jak stary zyczu z wpisaniem nick odrazu po wejściu i po wpisaniu żeby przeniosło normalnie do menu minecraft i po wybraniu gry multiplayer prosiło graczy o wpisanie hasła i powtórzenianhasla za 1 razem a za drugim normalnie hasło co ważne nie chce żeby to wpisywanie hasła przebiegało przez komendę tylko jeszcze w menu #WIEM ZE CHAOTYCZNIE

Jeśli dalej nie rozumiecie to chodzi mi o launcher pokecraft on odzwierciedla to idealnie oczywiście nie chciałbym launchera 1 do 1 jak ma pokecraft ale podoba mi się ich launcher więc podałem xD jeszcze raz sory ze tak chaotycznie

@cycuszek98 spk ten launcher ale mam pytanie dało by wkleić obok panelu logowania logo serwera dana grafikę?

Opublikowano

Jeśli Launcher będzie napisany to będzie miał swoje logo. Jedyne co mi przychodzi do głowy, że po wybraniu gotowej paczki modów pokaże się jej obrazek gdzieś w oknie wyboru. Modyfikowanie samego launchera dla każdego użytkownika, żeby sobie mógł swoje logo wgrywać jest bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...