Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w skompletowaniu zestawu komputerowego

HeyBitches

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

1. Komputer do 3000 - 3500 zł 

Chciałbym w najbliższym czasie tzn. 2-3 msc kupić komputer stacjonarny. Jeśli chodzi o zakres wykorzystania tego sprzętu to będę głównie grał w gry, oraz używał programów biurowych i internetu. Co do gier to najnowsze perełki + standardowo CS. Poproszę dodać również system operacyjny W10. Jeżeli chodzi o podkręcanie później parametrów, to byłbym skłonny. Największy nacisk kładę na BEZ AWARYJNOŚĆ! Nie chcę żadnych/najmniej awarii, errorów itp. Komputer powinien być CICHY, a nie głośny jak moja teściowa. Wizualnie, tzn. obudowa powinna być prosta, schludna, jakieś okieneczko może być. + Bluetooth (opcjonalnie) 

2. Monitor do 1000 zł

Wielkość nie ma znaczenia, ma być dobra grafika i wizualnie pasować do komputera. Również jak najmniej awaryjny. Wykorzystanie tak jak komputer- gry oraz kilka dobrych godzin przy pracy biurowej.  W niedalekiej przyszłości będę skłonny dokupić 2 Monitor.

3. Myszka do 300 - 350 zł 

Głównie płaska, nie lubię dodatkowych przycisków po bokach czy coś. Jedynie toleruję przycisk szybkiej zmiany dpi. Jeśli już mówię o dpi to nie znam się za bardzo. Po prostu ma być dobra do gier typu CS, czy BF1. Wygląd prosty. Ostatnio uwagę (wizualnie) przyciągło SteelSeries. Firma myszki musi być ta sama co z klawiaturą. Myszka najlepiej jak najcichsza. 

4. Klawiatura do 400-450 zł

Najlepiej płaskie klawisze, ciche. Prostota konstrukcji, żadnych wymyślnych kształtów. Klawisze podświetlane (kolory obojętne). Nie potrzebuję żadnych dodatkowych klawiszy, czy podpórek na nadgarstki czy co tam wymyślają. Kolorystka z pozostałą częścią zestawu. A firma ta sama co myszka. Przeznaczenie oczywiście do gier typu CS. Może mechaniczna? Nie wiem.. chętnie bym usłyszał waszą opinię. Zapomniałbym, że cenię również łatwość czyszczenia! 

5. Podkładka do 150 zł ?

Nie mam pojęcia co do ceny, powinna być po prostu firmowa, wielka, dobrze przyczepna. Lubię prostotę. Żadnych naklejek głupich czy coś. Kolor ( może i nawet Firma jeśli się da) co myszka i klawiatura. 

A mam pytanie dotyczące chłodzenia, jeśli w powyższym zestawie znajdzie się chłodzenie cieczą to jest możliwość koloru "cieczy" tzn. zmienić albo i nawet podświetlić, żeby była widoczna. Ile by takie coś kosztowało? Bo widziałem coś w internecie z zmianą tego koloru. 

Dziękuję z góry.

PS Co do samego kompa, to mogę trochę dopłacić w razie potrzeby.

+ Odczytam i odpiszę  dopiero po pracy tzn. gdzieś po 17

Hej.

Opublikowano

Przyjdz tydzien przed zakupem teraz ci podamy a za 2 miechy bedzie co innego, po prostu szkoda czasu aby to aktualnie nam skladac.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...