Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stałe 60 FPSów na dobrym laptopie

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moja przerwa w cs była długa. Od kąd wróciłem zauważyłem że mam stałe 60 fps. Nic nie działa aby to odblokować. Wpisuję fps_max 300 i nic.

Opublikowano

Zaznaczyłeś, że to laptop. Nie masz włączonego trybu pracy zrównoważonego lub oszczędnego? Spróbuj zmienić to w panelu sterowania

Opublikowano

Nic a nic. Od zawsze wysoka wydajność. Laptop Predator za 10 tysięcy więc problem nie wiem skąd się wziął. 

Ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

@louson

W innych grach też masz stałe 60FPS? Masz jakąś inną grę na silniku source (typu L4D2, HL2, Gmod) żeby sprawdzić, czy tam też problem występuje?

Opublikowano

Jak już wspomniałem, wróciłem do cs i od tamtej pory stałe 60. Nic nie spada nic nie rośnie. Znaczy rośnie do 200+ jak ładuje sie mapa a potem ciach stałe 60. Podczas przerwy z cs nie robiłem nic. W innych grach normalnie z fps,  żadnych problemów. 

Opublikowano

Nie masz przypadkiem w ustawieniach cs'a włączonej opcji 'Laptop Power Savings'? Ja bym spróbował zrobić spójność, ewentualnie przeinstalować cs'a. Nic innego jak na ten moment nie przychodzi mi do głowy...

Opublikowano

[/img]Dodany obrazek

Nie mam niestety jak Ci inaczej tego wskazać, jestem akurat na telefonie. Tam ta opcja powinna się znajdować

Opublikowano

[/img]6686398ab6b55a377d7f26ed77a45200.jpg

Nie mam niestety jak Ci inaczej tego wskazać, jestem akurat na telefonie. Tam ta opcja powinna się znajdować

Jest wyłączone i nadal nic

otwórz konsolę i wpisz fps_max 300

Czytanie ze zrozumieniem... Jak napisałem fps_max 300 nie działa.

Opublikowano

No to wszystko jasne. Windows 10 ma jakas glupia opcje. Nie wiem jak ja wylaczyc

Tylko powiedz mi jak ona się włączyła jak nic nie było robione... Jak pisałem od czasu zaprzestania gry w cs nic nie ruszałem. Przed przerwą normalnie po 250 fps a jak wróciłem 60stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...