Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukanie podczas wymiany przedmiotów

ssasdadadas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PL: Witam. Kilka dni temu zostałem "okradziony". Chciałem się wymienić przedmiotami które miałem za inne. Napisał do mnie http://steamcommunity.com/id/111Rich_54321.

Przedstawił się i napisał, że aby wymiana sie udała musi sprawdzić moje przedmioty, pracownik valve. Podał profil niby pracownika - http://steamcommunity.com/id/tw0ddiig/.Ja nigdy nie miałem do czynienia z wymienianiem przedmiotów więc nic nie podejrzewałem.. Jego profil - komentarze prosze o pomoc wskazywały na uczciwość. Po krótkiej rozmowie,napisał że mam dać przedmioty do sprawdzenia podał tradelink innego konta - http://steamcommunity.com/profiles/76561198326286086 Co jeszcze bardziej mnie uświadomiło że to prawda. Po oddaniu przedmiotów napisał że mam sie wylogować i wtedy pojawi mi się wymiana za to co chciałem sie wymienić. Przez pierwsze 5 minut nie mogłem sie w ogóle zalogować na steam - dziwne. Po zalogowaniu osoba mnie zablokowała z wszystkich kont oraz wyrzuciła ze znajomych, wtedy wiedziałem że to oszustwo. Co można z tym zrobić? Steam pomożę? Proszę nie wyzywać mnie że w tak głupi sposób mnie oszukali ale byłem w amoku. 

Opublikowano

Steam nie odpowiada za kradzież twoich przedmiotów bo to twoja wina, oddałeś przedmioty dobrowolnie.

Przed każdą wymianą gdzie nie ma przedmiotów do wymiany jest komunikat czy na pewno chcesz je dać.

Możesz zgłosić tą osobę ale przedmiotów nie dostaniesz a tamta osoba dostanie bana na wymiany.

Opublikowano

Polityka Steam od jakiegoś czasu nie pozwala już na odzyskanie "ukradzionych" przedmiotów bez względu na to, w jaki sposób je utracono (źródło):

Pomoc techniczna Steam nie przywraca przedmiotów, bez względu na powód z jakiego zostały utracone (dotyczy również wymian, transakcji dokonanych na rynku, samodzielnego usunięcia przedmiotów lub przedmiotów wysłanych jako prezenty).

Bezpieczeństwo konta Steam jest twoją odpowiedzialnością. Aby móc natychmiastowo dokonywać wymian lub sprzedawać przedmioty na Rynku, twoje konto Steam musi być chronione przez mobilny token uwierzytelniający Steam Guard. Mobilny token gwarantuje bezpieczeństwo twoich przedmiotów, gdyż tylko ty możesz przemieścić je z konta. Jeśli nie jesteś w stanie używać mobilnego tokenu uwierzytelniającego Steam Guard, Steam będzie wstrzymywał wymiany i oferty wystawione na Rynku Społeczności na okres 15 dni. W ten sposób masz wystarczająco czasu na zauważenie jakichkolwiek podejrzanych zmian na koncie, które świadczyć mogą o tym, że twoje konto zostało przejęte.

Pamiętaj, że pracownik Valve nigdy nie musi na siłę udowadniać, że nim jest (Proof that i am VALVE EMPLOYEE – śmierdzi oszustwem na kilometr!). Ten zazwyczaj ustawia sobie na swój profil taką odznakę, którą posiadają tylko pracownicy:

sUvGLwZ.png

Dodatkowo należą także do tej grupy.

Dziwi mnie, że ten gość posiada aż 13 stron komentarzy od użytkowników o treści "need help". Niby tyle się mówi o bezpieczeństwie w ostatnich latach, a wciąż masa ludzi daje się oszukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...