Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was drodzy użytkownicy, piszę do Was prosząc o poradę. Otóż gnębi mnie pewna sprawa, pewnie nie jest Wam obcy program CHEAT ENGINE 5.6, jest on do zmiany parametrów gier flash i MMORPG, czyli można sobie zmieniać życia i surowce. Wczoraj wypróbowałem go na grze Swords and Sandals online i rzeczywiście działa. Zachęcony tym faktem próbowałem go wykorzystać do zmiany ilości pieniędzy w wolnifarmerzy.pl, jednak nie osiągnąłem wymierzonych rezultatów, tzn. żadnych, choć tego jeszcze nie wiem. Program wyszukał kwoty jaką wpisałem, lecz przy jej zmienianiu wyskakiwały jakieś okienka, ale w programie zmieniło ilość pieniędzy (na serwerze nie) robiłem tak kilka razy i było coraz mniej kwot w liście które wpisywałem. I mam kilka pytań,

1. Czy mogłem coś uszkodzić, coś zmienić na serwerze tym programem? w grze nic się nie zmieniło jest jak gdyby nigdy nic.

2. Jaką mogę ponieść karę, jeśli by się coś tam zmieniło i by mnie namierzyli? ban, blokada konta, odpowiedzialność karna? (jestem pełnoletni)

3. Czy ten program mógłby tak napsocić?

Teraz odczuwam stres, choć nie wiem czy niepotrzebnie, to pierwsza moja przygoda z czymś takim. PROSZĘ Was o rozsądne odpowiedzi, wiem że było tu dużo tematów w tej sprawie, ale tam były tylko zagrożenia banami, mi bardziej chodzi o formy prawne. Za wszystkie odpowiedzi z góry Dzięki, a jeśli macie jakieś pytania to pytajcie....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hehhehhe oni nawet nie wiedzą że coś robiłeś tym cheatengine bo to zmienia wartości tylko na twoim komputerze a nie ich serwerze;p :P

eh...

Opublikowano

Jak napisał pan @up nie możesz ponieść żadnej odpowiedzialności karnej itp, nie możesz dostać bana bo oni nawet nie wiedzą że używałeś czegoś takiego. A nawet gdyby wiedzieli to pewnie by to olali albo cie wyśmiali. W te sandalsy to mogło zadziałać, bo tam grasz sam i wszystkie dane są zapisywane u ciebie na kompie. Ale w jakieś MMO to nic nie da bo wszystko jest po stronie serwera, no a CE niestety (a może raczej stety) na serwer się nie włamiesz...

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Damian90 piszesz o pełnoletności i odpowiedzialności karnej tak jakby osoba niepełnoletnia nie odpowiadała za nic, niestety ( jak to mówi Maciek134, stety ;) ) osoba niepełnoletnia tez podlega w pewnym stopniu odpowiedzialności karnej , a dokładniej jego opiekunowie , a przy większych przestępstwach po osiągnięciu pełnoletności.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nawet jesli znalazlbys buga umozliwiajacego Ci powiedzmy zdobycie nielimitowanych surowcow (ale bez fizycznego wlamu do ich bazy danych) to watpie czy grozilaby Ci jakakolwiek odpowiedzialnosc karna... najwyzej bys dostal ostrzezenie od dostawcy internetu ze jak dalej bedziesz sie wyglupial to Cie odetna ;)

Opublikowano
Ale w jakieś MMO to nic nie da bo wszystko jest po stronie serwera, no a CE niestety (a może raczej stety) na serwer się nie włamiesz...

nie wszystko ale większość

Opublikowano

Dorwą twoją starą i będą ją gwałcić w Uzbekistanie.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Nawet jesli znalazlbys buga umozliwiajacego Ci powiedzmy zdobycie nielimitowanych surowcow (ale bez fizycznego wlamu do ich bazy danych) to watpie czy grozilaby Ci jakakolwiek odpowiedzialnosc karna... najwyzej bys dostal ostrzezenie od dostawcy internetu ze jak dalej bedziesz sie wyglupial to Cie odetna ;)

Pierdolisz farmazony. Co ma ISP do gry online, gdzie w umowie była klauzula pozwalająca ISP odcięcie klienta od internetu, za próby modyfikacji gier? Najwyżej by dostał banana na konto i tyle...

• Dodaj nową pozycję...