Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po szybkim ruchu myszka gwałtownie zwalnia

Mikson3002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu dość często piszę tu tematy xD ale mniejsza. Mam taki problem że gdy ruszę szybko myszką czy to w góre czy to w prawo to myszka gwałtownie zwalnia. Choćbym miał sensitivity 5.20 i dpi 2400 to i tak ona strasznie zwalnia co nie pozwala mi się szybko obrócić o 360 stopni lub robić jakieś flicki. Miał ktoś podobny problem? 

Opublikowano

może to przez rawinput ? Miałem to samo kiedyś ale już nie mam.

Próbowałem brać na 1 i na 0 ale dalej jest ten sam problem, a może sensor się psuje? kiedyś tak nie było :/ 

Opublikowano

Od jakiegoś czasu dość często piszę tu tematy xD ale mniejsza. Mam taki problem że gdy ruszę szybko myszką czy to w góre czy to w prawo to myszka gwałtownie zwalnia. Choćbym miał sensitivity 5.20 i dpi 2400 to i tak ona strasznie zwalnia co nie pozwala mi się szybko obrócić o 360 stopni lub robić jakieś flicki. Miał ktoś podobny problem? 

Jaka to jest myszka?

Opublikowano

-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd  dodaj to do komend startowych

ps: moze byc to przez myszke bo podlaczalem kilka, i nie ktore sie opoznialy

Opublikowano

Jaka to jest myszka?

Moja myszka to A4TECH XL-755BK. 

-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd  dodaj to do komend startowych

ps: moze byc to przez myszke bo podlaczalem kilka, i nie ktore sie opoznialy

Dodałem to ale dalej bez zmian. Problem ten sam :/ 

Opublikowano

Jak masz tak po update to nie wiem.

Ale jeśli tak masz od zawsze to jest to najprawdopodobniej spowodowane sensorem a konkretnie jego niska prędkością maksymalną. 

W takim wypadku możesz tylko zmienić myszkę na coś z lepszym sensorem. a4techa w ogóle nie polecam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...