Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolny transfer - chyba port 30033

pxs

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam, a więc starałem się trochę zwiększyć zabezpieczenia serwera i niestety zauważyłem, że wolno ładują się ikonki na serwerze.

Wpisałem tak: 

iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 -m limit --limit 2/sec --limit-burst 20 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 -m limit --limit 2/sec --limit-burst 20 -j LOG --log-prefix "TCP-FLOOD:"
iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 -j DROP

Myślicie, że to przez to? Jeśli tak, to jak odblokować tak jak było domyślnie? Jestem trochę nowy w tym temacie i staram się odpowiednio zabezpieczyć serwer zanim wystartuje, jednak chyba coś popsułem :D. Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość, pozdrawiam serdecznie. 
Opublikowano

Jak chcesz przywrócić iptables do domyślnego stanu to:

iptables -F
Uczeń
Opublikowano

Od biedy mógłbym tak zrobić, ale wolałbym jednak tylko cofnąć to, co podałem wyżej, dlatego, że mam też wprowadzone inne regułki. :)

Dzięki za chęci, czekam na dalsze odpowiedzi :)

Opublikowano
iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 -j ACCEPT

I zwiększ limit albo usuń to co Ci napisałem i od nowa wklep tamte ...

history

^ masz wszystkie komendy, szybko je wpiszesz ;d Nastepnym razem polecam zrobic firewall przez plik ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...