Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem w uruchomieniem Win 10

miliord21

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Jakiś tydzień temu miałem problem z AV od AVG (znany błąd, zaciął się przy skanowaniu) i jedyne co można było zrobić to odinstalowanie go (co zajęło wieczność, bo niektóre procesy uniemożliwiały usunięcie folderów), ale się udało. Nie mogłem go ponownie zainstalować (także znany błąd), więc komputer przez tydzień pozostał bez AV, jedynie Windows defender.

Dziś po tygodniu chciałem zainstalować ponownie AVG (przez ten tydzień grałem okazjonalnie w GTA V na singlu, prawie zero przeglądania neta).

Pobrałem instalator z głównej strony AVG (wersja FREE) i po pobraniu odpaliłem.

Przed instalacja wyskoczył mi komunikat, żeby najpierw zresetować komputer (w instalatorze avg), więc kliknąłem opcje uruchom ponownie.

No i po kliknięciu tej opcji, laptop zamiast się włączyć, to podczas odpalania pod logiem lenovo wyświetla się napis "próba automatycznej naprawy" "diagnozowanie" itd a później blue screen "nie udało się ponownie uruchomić komputera "spróbuj ponownie" lub "opcje zaawansowane"" ponowne próby nic nie dają, w opcjach zaawansowanych to są opcje przywrócenia systemu od zera/do kopii, wyświetlanie konsoli, naprawa itd itd.

Uruchamianie awaryjne kończy się takim samym skutkiem jak normalne.

Co począć?

Nie wiem czy powinienem próbować opcji przywrócenia do kopii zapasowej, bo na laptopie miałem dużo zdjęć jak i ważne foldery, które zdaję mi się że były utworzone po kopii.

Sprzęt: "NIEZAWODNY" Lenovo y700.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak byś przeczytał dokładniej to kopia za[pasowa systemu a nie twoich plików, zresztą skoro nie zrobiłeś wcześniej kopii to nie ma nawet czego przywracać. Jeśli jednak zrobiłeś to użyj przecież po to masz opcje. Potem wytraca czytać ze zrozumieniem opcje odzyskiwania. 

Zainstaluj z pena czy DVD  windows na tym samym dysku co masz stary windows. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...