Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobieranie danych z innego pluginu dokladnie z config.yml

MrGrook123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam 2 pluginy i chcę aby z 1 config.yml były pobierane dane. Próbuje od 2 h i nie moge tego zrobić. Proszę o pomoc

Pomogłem? Daj Like:)

Opublikowano

Jak ten 2 plugin ma klase, odpowiedzialną za config, to po prostu dajesz nazwe klasy.zmienna.

A jak nie, to np. Main.getPlugin().getConfig().getInt("Config.czas");

Main = klasa główna | getPlugin() = instancja | getConfig = pobranie Configu | get(ZMIENNA) = pobranie typu zmiennej, reszta to wiadomo :)

Opublikowano

Jak ten 2 plugin ma klase, odpowiedzialną za config, to po prostu dajesz nazwe klasy.zmienna.

Main = klasa główna | getPlugin() = instancja | getConfig = pobranie Configu | get(ZMIENNA) = pobranie typu zmiennej, reszta to wiadomo :)

Ja dawałem beż getPlugin() zaraz zobacze czy działa

Opublikowano

Nie działa masz tu błąd https://scr.hu/9zVGLe

Opublikowano
File asd = new File("/plugins/Essentials/config.yml");

? (nie wiem czy ścieżka dobra, pisane w locie)

i potem za pomocą YamlConfiguration operujesz na tym pliku, pobierasz sobie stringi itd.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Ten sposób będzie dobry, wystarczy, że w jednym pluginie zapiszesz wartość z configu do zmiennej, a w drugim zaimportujesz plugin, z którego chcesz tę wartość pobrać. Pamiętaj też o dodaniu dependency do plugin.yml :)

4L0M4l0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...