Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program związany z sygnałem audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie znam się, więc nie wiem czy pytam o dziwne rzeczy, ale potrzebuję programu/stworzyć proces, który będzie nieprzerwanie nadawał sygnał audio do mojego DAC'a. Jest mi to potrzebnie, ponieważ jeżeli przez moment nie odtwarzam nic na komputerze (gry, muzyka - ogólnie dźwięk) to DAC przesyła dźwięk do słuchawek z tak jakby minimalnym opóźnieniem. Skutkuje to tym, że np. z krótkiego dźwięku dzwonka jest ucinany początek i resztę dźwięku słyszę normalnie tak, jak powinno. Jeżeli natomiast zapętliłbym ten dźwięk, to tylko przy pierwszym dzwonku jest ucinany początek, a reszta brzmi tak jak powinna. Aktualnie radzę sobie z tym tak, że włączam spotify na minimalny poziom głośności (nie słyszę nic z programu, ale jednak sygnał do DAC'a jest nieprzerwanie przesyłany) i wszystko działa sprawnie, no ale potrzebowałbym coś, co z automatu włącza się przy uruchomieniu systemu i odtwarza dźwięk na tak niskim poziomie, że nie byłbym w stanie go usłyszeć.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...