Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką postać pod pvp wybrać na Metin2Alaska?

piechu990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dylemat jaka postac zrobic sobie do pvp na serwerze metin2alaska, woj body, sura wp/bm czy szaman smok/healer. Ktora z tych postaci wybrac :)

Opublikowano

Sam musisz wiedzieć czym dobrze Ci się będzie grało, ja np całe życie trzymam się Mentala :D

GG: 58291199

Opublikowano

Osobiście całe życie gram BM'em i od czasu do czasu Archerkiem. Pytanie bez urazy jest na poziomie "Jaki zrobić sonie nick w grze" ale jak miałbym doradzić to podpinam się do wyżej wymienionej sugestii Pana "Aube". Może zabrzmi to śmiesznie ale postacie w metinie mają coś w sobie jak postacie w lolu tyle, że jest ich o wiele wiele mniej. Sam musisz wiedzieć co pasuję pod twój playstyle. Ja odróżniam w takim wielkim uogólnieniu postacie na te pod Hity i te pod Umiejętności i jak miałbym polecić postać hitową to Smok ponieważ zawsze uważałem body/wp za takie dropkowe postacie (bez urazy dla osób które grają tylko tymi ) a smoczek jest moim zdaniem czymś innym i rzadziej spotykanym, dodatkowo często graczom w szczególności na Medium/Hrad nie chce się robić eq klasowego i nie wkładają dzwonów. Jeśli chodzi o postacie pod umiejętności, również dziele na dwie kategorie - te prostsze w mechanice i te trudniejsze. Prostsze to Healer BM i  Dagger a trudniejsze Archer z Mentalem. Warto wziąć pod uwagę, że często postacie są zalezne od balansu na danym projekcie np, czasem serwery mają zbyt dużo abs na magie i taki bm healer dostają po tyłku, inny przykład duża ilość wartości ataku za biologa/kolecjonera itp oraz dodatkowe średnie obrazenia z rang itp co skutkuje duzym buffem dla mentala, daggera, body, wp archer. 
Reasumując moim obiektywnym zdaniem pierw stwierdź czy wolisz postacie dystansowe oparte na umiejętnościach czy może bardziej pod hity i to wszystko rozważ dookoła danego dedyka bo na prawdę ciężko o 100 % balans i można powiedzieć, że każdy serwer ma swoją "metę". :)

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

jak miałbym polecić postać hitową to Smok ponieważ zawsze uważałem body/wp za takie dropkowe postacie

Nie licz na to że nie mają abs na dzwony po 3 pvp zrobią 2 parę eq. Body ok drop ale wp to nie doceniasz. Co lv i kazdy pkt do inta czarowane leci ponad 1000 dmg. Z hitujących postaci wybrałby własnie tą. Tylko pvp z 2 wp jest do ... ale jak nie ma 2 wp w szinso to cale miasto można składać.

Opublikowano

Kolego wyżej, jeśli już cytujesz moją wypowiedź to cytuj poprawnie a nie część zdania ponieważ bez tego co napisałem w nawiasie zdanie ma inne znaczenie. Tak więc specjalnie zaznaczyłem poprzez nawias takie słowa aby ktoś nie poczuł się urażony. Każdy ma własne doświadczenie z gry i zdania mogę być podzielne, ja np. uważam postacie Body oraz WP jako postacie dropkowe a ktoś inny może stwierdzić, że moja ulubiona postac którą jest BM nie wymaga umiejętności a cały gameplay polega na nawalaniu głową o klawiaturę :) Także nie ważne czy doceniam czy nie, z mojego punktu widzenia postać ta w pvp wypada słabo w porównaniu do reszty i zdania nie zmienię bo wierzę w swoje realia a jeśli mam komuś doradzić posłużę się właśnie nimi. Mam nadzieję, że przyjmiesz to na klatę jak prawdziwy facet i nie ubzdurasz sobie, że jest to atak na Twoją osobę. 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...