Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Source Virtual Box problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem z kompilacja source na Virtual Box. Korzystam z tego tutoriala: http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/page-1 Robie wszystko dokładnie tak jak jest napisane kroczek po kroczku i mój problem pojawia się w tym punkcie:

INFORMACJE:
-1 Game jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/game/ -> plik game_rSVN_VERSION -> game_r50410
-2 Db jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/db/ -> plik db_rSVN_VERSION -> db_r50410

Plik db_r50410 pojawia się norlmalnie ale game_r50410 juz nie zamiast tego mam GAME_BUILD_LOG.txt  ktory jest pusty oraz GAME_ERROR_LOG.txt w ktorym jest:

gmake: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `../../../Extern/include/boost/exception', wymaganego przez `OBJDIR/BattleArena.o'. Stop.

Czy ktoś wie na czym polega problem? Dodam jeszcze bo możę to pomoże, że gdy uruchamiam maszyne na Virtual Box to mam tam po rozwinięciu zielonej strzałki trzy opcje:

Normal start, Headless start oraz Detachable start. 

Uruchamiam go opcją Detachable start ponieważ Normal start wywala mi jakis bład i nie mogę go w ogóle włączyć.

Opublikowano

Możesz przenieść Extern z mainline w miejsce gdzie powinien znajdować się symlink dla pewności, sprawdzasz czy na pewno wgrałeś te liby do folderu boost, potem usuwasz pamięć podręczną z OBDJIR komendą rm -rf /sciezka/OBJDIR lub gmake clean gdy jestes w ścieżce game, potem kompilujesz jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...