Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ważne pytanie odnosnie MC i serwerów!

Proszę wypełnij tą ankiete!  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto w tych czasach stawiać serwer Minecrafta?

• Tak
      7
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marichcje
Opublikowano

A będziesz miał autorskie pluginy?

Gość Marichcje
Opublikowano

W takim razie serwer długo nie postoi.

Opublikowano

Nie warto mi pod mały serwer kupywać pluginów. Jakby sie rozkręcał i staćby mnie było z dochodów za kupywane usługi (VIP, itp) to oczywiście można kupić już cos porządnej roboty.

Opublikowano

Nie rozumiem Twojego podejścia, na podstawie tego co zostało udostępnione w internecie można stworzyć dobry serwer czego przykładem jest anglojęzyczna scena serwerów, skoro coś działa i to dobrze i najprawdopodobniej jest napisane w lepszy sposób to po co to zastępować "autorskimi", które zazwyczaj za groszowe sprawy sprzedają osoby początkujące co przekłada się na optymalizacji,

@top

Za survival nie warto się brać według mnie bo konkurencja jest ogromna co ma się całkiem inaczej w przypadku serwerów hardcore. Chodzi mi oczywiście o coś co było parę lat temu, a nie obecne serwery, które z tym trybem nie mają nic wspólnego.

Opublikowano

@top

Za survival nie warto się brać według mnie bo konkurencja jest ogromna co ma się całkiem inaczej w przypadku serwerów hardcore. Chodzi mi oczywiście o coś co było parę lat temu, a nie obecne serwery, które z tym trybem nie mają nic wspólnego.

Też myślałem nad HC takim starym dobrym bez zadnych boyfarmerów, megadropów itp. 

Czy moglibyście podać jakie cechy byście chcieli na takim HC? Piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy! :)

@Mavai ma rację. Pluginy z neta są bardzo dobre i w dodatku często aktualizowane przez autorów. Wiadomo co napisze taki 17-latek za np: 50zl? :/

Gość Marichcje
Opublikowano

Nie rozumiem Twojego podejścia, na podstawie tego co zostało udostępnione w internecie można stworzyć dobry serwer czego przykładem jest anglojęzyczna scena serwerów, skoro coś działa i to dobrze i najprawdopodobniej jest napisane w lepszy sposób to po co to zastępować "autorskimi", które zazwyczaj za groszowe sprawy sprzedają osoby początkujące co przekłada się na optymalizacji,

A spojrzałeś na polskie serwery? To nie chodzi o to, że pluginy nie są dobre, ale o to, co wolą ludzie. Bez autorskich pluginów mega trudno się przebić, a jeżeli ma być to mały serwer to z góry zakładam, że się sam raczej nie utrzyma. 

Opublikowano

Co mają takiego autorskie czego nie mają te darmowe polskich autorów?

Może nowości? XDDDDDDDDD

Zrozumcie, że wasze serwerki survival czy HC nie mają już bytu, giganty przejęły scenę, a i tak upadają po tygodniu edycji niczym Hanka, która zapierdoliła w kartony.

Jeśli nie masz kasy w dzisiejszych czasach lub reklamy, to jedyne co możesz zrobić to survival dla znajomych.

Amen.

@topic

Ja bym zobaczył jakiś porządny serwer mcrust, bądź hizi :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Co mają takiego autorskie czego nie mają te darmowe polskich autorów?

Może nowości? XDDDDDDDDD

A FunnyGuilds czy NovaGuilds nie mają nowości? xDDDDD

Gdzie ty nowości masz niby w funnyguilds czy novaguilds XDXDXDXXDXDDXD?

193914932194192 serwerków używa te pluginy i sądzisz, że to są NOWOŚCI xD?

Holy s**t. Zadziwiacie mnie totalnie :v

@topic

A może jakiś techniczny serwer z modami?

To też by nie było głupie i pewnie wiele osób chętnie by zagrało.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zdecydowanie tak, jest wiele ciekawych pluginów i wielu graczy poszukuje ciekawego serwera. Jednak jeśli chcesz mieć więcej niż 10 graczy to musisz się postarać o jakąś reklamę u lepszego youtubera.

Jeśli chodzi o tryb to możesz połączyć kilka trybów w jeden tworząc wielotryb.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? Bezsensowne myślenie.

A spojrzałeś na polskie serwery? To nie chodzi o to, że pluginy nie są dobre, ale o to, co wolą ludzie. Bez autorskich pluginów mega trudno się przebić, a jeżeli ma być to mały serwer to z góry zakładam, że się sam raczej nie utrzyma. 

Bo dzieci nabierają się na to że są "autorskie" pluginy i wierzą w tą ich super optymalizację.

Czy MCLista coś daję?

Jeżeli ty chcesz serwer promować tylko przez mclista, to powodzenia. To że nawalisz w "motd" serwera w chu* znaczków i kolorków, to nie przygarnie uwagi graczy*.

*tych z wyższą kulturą.

@topic

Co do ankiety... Stawiać to ty możesz wiesz co i komu. Użyj słów trochę bogatszych.

Ogólnie w tych czasach gdy masz dobrą reklamę (chodzi o youtuberów, którym zapłacisz i mają powyżej 2k subskrybcji) serwer ma szanse zaistnieć. Bez tego nawet nie próbuj, bo z samego mpcforum i mclista serwera nie wypromujesz. A tak btw. wszyscy wiemy że teraz nie ma dobrych serwerów i każdy robiony jest tylko z myślą o pieniądzach (a zastanawiając się głębiej, czy kiedyś było inaczej?).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...