Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dulek98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E
K
L
A
M
A
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Dziękuje wszystkim za wypowiedzenie się. Wszystkie wasze uwagi są dla nas bardzo cenne. Uważam, że ten temat nie jest już potrzebny i można go zamknąć. Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Młode nie młode, grunt by było coś w głowie. Przede wszystkim nie robiłbym serwera Eazy/4fun a bardziej Medium/Hard Medium/PVP. Jeśli chcecie rzeczywiście coś osiągnąć a szczerze macie taką szanse bo obecnie chyba jedyna nadzieja leży w tych "nieznanych" "nowych" developorów/techników itp powinniście postawić na innowację. Wiadomo, że jest część graczy który woli te klasyczne serwery i sama wasza nazwa nawiązuje to raczej klasyku jednak obserwując od dłuższego czasu rynek metina śmiało można stwierdzić, że ludzie chcą w głownej mierze innowacji i dużej ilości graczy. Osobiście zaangażowałbym się bardzo w systemy gildyjne i królestw jak i samych pvp tudzież aren. Dlaczego ? 90 % serwerów polega na wbiciu maxa potem chwile powalczysz w mieście, może jakimś dobrym trafem uda się rozegrać wojnę i zaczyna się wielkie targowisko kont po czym serwer upada i trzeba iść szukać kolejnego i tak w kółko.. Po prostu brakuje czegoś co zatrzyma graczy na serwerze kiedy dojdzie do stagnacji i monotonni która choćby się waliło i tak dopadnie każdy projekt. Dlatego wyżej wypisane aspekty są dobrym rozwiązaniem. Kolejną rzeczą, regularne najlepiej autorskie eventy z dodatkiem OX. 
  Bardzo męczyły mnie serwery na których są duże skale lvl'owe. Najlepiej jakby było dużo expowisk i na każdy przypadałoby np 10 lvl. Poniekąd jest to rozwiązanie na cheaty i autoklikery. 
  Spora ilość misji też jest dobrym pomysłem i również zauważyłem, że ten aspekt gry odszedł do żyda. Ludzie tylko biją poziomy, dropią, biją poziomy i na tym zamyka się koło. 
  Aktualnie rajdy stały się modne więc i w to można uderzyć z dodatkiem dungeonów i bossów respiących się co kilka godzin.
Jeśli chodzi o formalności to wiadomo, dobra reklama i mocne zabezpieczenia. 

Reasumując.. Ryzyko jest dużo ale bez jego podjęcia nie ma co liczyć na sukces. Dajcie sobie sporo czasu, pobudźcie wyobraźnie, poszukajcie współpracy z osobami od zabezpieczeń czy nawet z tymi co tworzą te wszystkie haxy no i przede wszystkim nie żałujcie pieniędzy. Jeśli będziecie sobie żałować gwarantuje wam, że dołączycie do reszty kotletów :) 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Miałem nie podsuwać gotowego projektu ale podpowiem co nieco bo i tak sam nic nie postawie.

1. Nie robić pay2win masa graczy przez to odchodzi z serwera. Jakieś tam mikro płatności żeby serw stał no i wiadomo zarobek dla twórcy bo to nie instytucja charytatywna.

2. Poziom może być ale nie ma jak stary metek 99lv.

3. Lepiej medium/hard a nie śmieszny classic 20 dni i 99lv. ( na starym pl biło się ponad rok myślę że można dać 2,5x szybciej)

4. Odpuście sobie śmieszne pety,szarfy itd (czemu? zbyt bardzo ułatwiają grę) lepiej dajcie klasyczne wierzchowce (biały lew itd)

5. StandardMT2 nie zyebcie tej nazwy jak classic. :D

ps: Do kostiumów to połowa się nie nadaje ( głównie te badziewie nie zgodne z tematyką gry stroje bokserskie, kompielowe,piłkarskie :aaa: ). Co do bonów 0% na magie nich grają tam i wszystkie postacie, a nie schemat znany wszedzie woj/ninja

Opublikowano

Dziękuję wam bardzo za te cenne rady Napewno weźmiemy je pod uwagę . Nie zajmujemy się tym jak by nie patrząc zawodowo ale wszystko co napisaliscie nie pójdzie na marne . Jesteśmy wam bardzo wdzięczni że zwrociliscie uwagę na ten post i liczymy na więcej uwag . Pozdrawiam !

Opublikowano

1.Celujcie w serwer medium (coś pokroju Vesterisa) serwery easy/4fun za szybko padają a przy dobrze zrobionym mediumie można miec cały czas ruch na serwerze. 

2.Nie wpychajcie na siłę rzeczy do item shopu (dajcie pare kostiumów, zwierzaków i wystarczy)

3.zróbcie odpowiedni balans klas do trudności serwera.

4.Zadbajcie o granie zespołowe (dungeony itp.)

5.Nie śpieszcie się z robieniem serwera. Róbcie go powoli ale dokładnie.

6.Zadbajcie o nowe ciekawe questy.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Ja ze swojej strony proponuje mniejszą ilość ulepek... Niech tego nie będzie po 200 szt jak na serverach, tylko max 15 ulepek, dzięki temu gospodarka się napędza...

Ja osobiście proponowałbym abyście szli w klasyczny klimat serverów.

Opublikowano

- Max staty: Wolność w rozwoju postaci

Tego nigdzie nie widziałem  o.O. Szykujcie się na tematy typu build body,mental..., jak rozdawać staty standardmt2  :D  itd

Opublikowano

Będzie to serwer bez BS'a, tabeli bonów, petów i szarf(tych niepotrzebnych rzeczy).

Będzie też bez graczy.

To nie 2010 rok.

Zrozumcie w końcu, że takie serwery nie maja sensu, bo i tak nikt już na takim nie zagra. 

Opublikowano

Serwer bez IS`a? Jeżeli można wiedzieć jak planujecie się utrzymać? Bo wątpie abyście z pasji opłacali serwer/forum/tsa/reklame.

Jeżeli macie na to jakiś pomysł to podzielcie się tym z nami. 

Co do reklamy, planujecie w nią zainwestować? 

Z ilu osób składa się wasza ekipa, i kto w niej dokładniej jest? 

GG: 58291199

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...