Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani Windows - gdzie go kupie?

Atlantir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie gdzie mogę dość tanio kupić windowsa ? od 7 w górę ? Chodzi mi oczywiście o zaufanego sprzedawcę lub stronę z dość tanim windowsem.

Nie wiem czy w dobrym dziale piszę więc w razie czegoś proszę o przeniesienie tematu.

Opublikowano

Kupić tanio można na allegro, ale trzeba patrzeć ofc na oceny allegrowiczów. Windows 10 u pewnego sprzedawcy jest za 80zł, a oceny ma 100% pozytywnych.

6146014808531721540391.png

Opublikowano

Kupić tanio można na allegro, ale trzeba patrzeć ofc na oceny allegrowiczów. Windows 10 u pewnego sprzedawcy jest za 80zł, a oceny ma 100% pozytywnych.

Z allegro bym nie ryzykował - przynajmniej w przypadku osób prywatnych i jeśli chodzi o nośniki instalacyjne.

Z Windows 7 były już przypadki, że obrazy były zmodyfikowane w sposób taki, że posiadały zaimplementowany system monitoringu - i to nie ze względów bezpieczeństwa - bądź inne dziadostwo.

Opublikowano

Z allegro bym nie ryzykował - przynajmniej w przypadku osób prywatnych i jeśli chodzi o nośniki instalacyjne.

Z Windows 7 były już przypadki, że obrazy były zmodyfikowane w sposób taki, że posiadały zaimplementowany system monitoringu - i to nie ze względów bezpieczeństwa - bądź inne dziadostwo.

Tylko że można zakupić sam serial, a iso pobrać ze strony microsoftu. Mało osób już sprzedaje nośniki instalacyjne - prawie nikt.

Opublikowano

Lub instalować co 90 dni wersje testowe xD

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Tak też można, tylko komu się chce to robić. O ile z Photoshopem to wypali, bo usuwasz tylko dane aplikacje a instalacja to góra 10 minut przy szybkim necie, tak instalacja systemu może trwać nawet do godziny czasu, przy już bardzo podniszczonym dysku nawet 2-3h.

Opublikowano

Testowa instalkę windows 7  można mieć prawie rok legalnie wystarczy wpisać ćjak się drze o aktywację slmgr /rearm 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja 7 mam na aktywatorze dobrym bo i aktualizacje pobiera bez problemu i nie blokuje systemu

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Nie kupuj windowsa 7, jeżeli myślisz o graniu w gry.

Ponieważ ten system nie wspiera i nie będzie wspierać nowych bibliotek DirectX 12, który będą używane w nowych grach. Poza tym, jeżeli masz komputer na skylike, to microsoft zablokował instalowanie systemu z płyty (jest możliwość przez pendrive), a także skrócił okres wsparcia systemu dla komputerów ze skylike (do 2018 roku) (reszta ma do 2020 roku).

Ogólnie przestarzały system. Lepszym wyjściem jest kupić Windowsa 10.

Co do kodów, to wiem, że kiedyś były "legalne kody", które działały i dało radę je aktywować, ale tylko raz i po formacie zostawało się z niczym.

Najlepiej wydać te 400zł i mieć spokój ;)

#edit

Tutaj masz klucz do windowsa 10, w pęłni legalny:

-Home: http://www.ceneo.pl/39082732#mh=J5G5bcDW50009microsoftEQ8uFXMzQ6EkCcOqVfdBYyEkyhOQpTqysda779Rd5jivGlDLSq2KEmpQFRD8iHRhkmiysvwE5z4gutq4B22Sh1ToglJUBYmvFjZbAMrRKZojM316W6O6kq6O7Hlsfo9WsaLLjg95TVD_v8y_6DhPvR1HjPjjEN9FspfIIlDY7oKgJG6-QbsaRnOtzH4fQNJx0

-Professional: http://www.ceneo.pl/39082735#mh=K0Z8Nlh855009microsoftEQ8uFXMzQ6Hlap48zwzIXCEkyhOQpTqy1rj-KEi-iTn-XSaKnRZx-E2r2pow6o3eMg6lKbKvPmtPvPvBEZo91RVrnKdR-0zfaZW-aHIcVuPMb-0NBhTRITNFKpzzsnWvv73Tp9TJ9rU7e4rBV6cRuX_MN8R8lRv0BZvh9nj-VvM-Uj9d-SLIgZO6XlqOJUF40

Jest teraz jakaś przecena i za 340zł nasz professional xD

Drugim wyjściem jest kupić bezpośrednio od microsoftu.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie kupuj windowsa 7, jeżeli myślisz o graniu w gry.

Ponieważ ten system nie wspiera i nie będzie wspierać nowych bibliotek DirectX 12, który będą używane w nowych grach. Poza tym, jeżeli masz komputer na skylike, to microsoft zablokował instalowanie systemu z płyty (jest możliwość przez pendrive), a także skrócił okres wsparcia systemu dla komputerów ze skylike (do 2018 roku) (reszta ma do 2020 roku).

Ogólnie przestarzały system. Lepszym wyjściem jest kupić Windowsa 10.

Co do kodów, to wiem, że kiedyś były "legalne kody", które działały i dało radę je aktywować, ale tylko raz i po formacie zostawało się z niczym.

Najlepiej wydać te 400zł i mieć spokój ;)

#edit

Tutaj masz klucz do windowsa 10, w pęłni legalny:

-Home: http://www.ceneo.pl/39082732#mh=J5G5bcDW50009microsoftEQ8uFXMzQ6EkCcOqVfdBYyEkyhOQpTqysda779Rd5jivGlDLSq2KEmpQFRD8iHRhkmiysvwE5z4gutq4B22Sh1ToglJUBYmvFjZbAMrRKZojM316W6O6kq6O7Hlsfo9WsaLLjg95TVD_v8y_6DhPvR1HjPjjEN9FspfIIlDY7oKgJG6-QbsaRnOtzH4fQNJx0

-Professional: http://www.ceneo.pl/39082735#mh=K0Z8Nlh855009microsoftEQ8uFXMzQ6Hlap48zwzIXCEkyhOQpTqy1rj-KEi-iTn-XSaKnRZx-E2r2pow6o3eMg6lKbKvPmtPvPvBEZo91RVrnKdR-0zfaZW-aHIcVuPMb-0NBhTRITNFKpzzsnWvv73Tp9TJ9rU7e4rBV6cRuX_MN8R8lRv0BZvh9nj-VvM-Uj9d-SLIgZO6XlqOJUF40

Jest teraz jakaś przecena i za 340zł nasz professional xD

Drugim wyjściem jest kupić bezpośrednio od microsoftu.

Te kody przypisywały się do maila podpiętego do konta microsoft, ale ludzie nie ogarnęli tego i chyba nawet do dzis niektórzy nie wiedzą.

Opublikowano

Kod  nie jest przypisany na stałe do maila czy konta Microsoft .

Zgadza się wystarczy tylko się zalogować na konto  by mieć aktywowany system albo by system się sam zaktualizował np masz wersję zwykła czy home to po zalogowaniu będzie PRO jak masz przypisany klucz. 

W niektórych przypadkach bez problemu można odłączyć konto do klucza, np ktoś inny wpisze ten klucz na swoim koncie. 

Microsoft przewidział program do łączenia z kontem i dołączania ale kiedy się pojawi w systemie jeszcze nie wiadomo. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

DOBRZE. Dziękuję Bardzo za wszystkie odpowiedzi wiele się dowiedziałem i wiem już jaki system będę wybierać podczas składania komputera ;). Ogółem temat rozwiązany do zamknięcia.

Opublikowano

Tutaj masz obrazy systemów ze strony microsoftu, tylko w bardziej dostępnej formie ;) 

http://basewin.pl/

Zamykam na prośbę autora.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...