Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting dla 2 graczy, w porywach do 5.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jako że nie orientuje się w ogóle w hostingach to postanowiłem napisać tutaj do Was, bo macie o wiele większą wiedzę.

Do tego czasu zawsze z paroma znajomymi grywaliśmy na hamaczi, ale zawsze byliśmy uzależnieni od któregoś z nas, aż wbije na komputer i włączy serwer, dlatego postanowiliśmy przejść na hosting.

Tak się zastanawiam, jaki hosting byłby nam potrzebny, bez żadnych pluginów, najzwyklejsza vanilla. Chyba że skusiłoby nas coś na drobną zmianę.

Sprawa pieniężna to wiadomo, aby było jak najtaniej za najlepszą jakość.

Kolejna rzecz to patrzeć na internet, ram czy procesor przy wyborze maszyny do serwera?

Pomożecie coś wybrać na casualowe granie?

Opublikowano

lvlup.pro

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Panowie, a konkretniejsze parametry? Bo nie wiem jaka maszyna byłaby potrzebna do takiej ilości graczy, by móc grać w miarę płynnie.

Kolejna sprawa, czy jest możliwość wrzucenia aktualnego sejwa z wersji 1.11 na hosting? I pytanie, czy serwery obsługują graczy non-premium?

Opublikowano

jest mzoliwosc i czy z plg gracie czy bez

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Przeglądając ofertę pukawki widzę, że za 1,5gb ramu musiałbym zapłacić 4 złote za serwer, ale już za 1,7gb ramu płacę z 16 złotych. Coś mam nie tak czy tak powinno być?

Swoją drogą nadal nie wiem ile ramu byłoby optymalną ilością tak, by nie było większych problemów z serwerem. Macie sprawdzone opcje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...