Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam RTS'a w II wojnie światowej

SzimpeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam gry RTS w realiach || wojny światowej, polegającej na tym, by tworzyć armię i podbić bazę przeciwnej frakcji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy była też taka gra War Front: Turning Point - klasyczny RTS, prawie że klon Command & Conquer Generals: budowa budynków, zbieranie surowców... Klimat to druga wojna światowa plus trochę eksperymentalnych broni w rodzaju samolotów odrzutowych, opancerzonych zeppelinów i prototypowych helikopterów. Nie jestem pewien czy działa na nowych systemach, na siódemce kiedyś próbowałem odpalić i nie udało się.

Generalnie RTSy drugowojenne nie mają budowania bazy. Jeśli nie znasz, obadaj serie Blitzkrieg, Sudden Strike (w przyszłym roku wychodzi czwarta część z niezłą grafiką) i Afrika Korps vs Desert Rats (można tam zajmować wrogi sprzęt i używać go w kolejnych misjach).

Są też mody do C&C Generals: Zero Hour, przerabiające świat gry na drugą wojnę światową. Osobiście w nie nie grałem, ale łap linki, może ci się spodobają:

http://www.moddb.com/mods/ww2

http://www.moddb.com/mods/the-finest-hour

edit:

W Rise of Nations jest chyba etap okresu drugiej wojny światowej, podobnie w pierwszym Empire Earth, ale pamiętam że w EE to akurat biednie było, dwa czołgi z ww2 na krzyż i tyle.

Mój kanał i program informacyjny Aktualności Strategiczne o grach i modach:

https://www.youtube.com/channel/UCidqU2NQap0m2DnhnkF79aw/featured

Opublikowano

Dobra, dzięki. Ogarnąłem kilka filmików na temat Company of Heroes, w Rise on Nations grałem, bardzo fajna. Jeszcze sobie zobaczę te gry, które podał kolega wyżej. Dzięki!

Opublikowano

Ogólnie to Company of Heroes 1 i 2 są bardzo dobre i nawet multiplayer działa w jedynce, mało osób gra, ale żyje i można zagrać. Polecam ogólnie do jedynki całą Kompanię Braci, jest to CoH1+Wszystkie inne dodatkowe kampanie. Trochę ich jest. Niemcy, Brytole, Amerykanie itp. Nie wiem jak z dodatkami w CoH2, bo tak naprawdę nie grałem, ale widziałem.

Jeszcze polecę Men of War. Trudniejsza gra w porównaniu do CoH i ogólnie nie chodzi o tworzenie baz itp. Masz oddział i musisz sobie radzić.

Opublikowano

Dobra. Sprawdziłem wszystkie gry, które poleciliście, niektóre mi się podobały, niektóre nie. Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra. Sprawdziłem wszystkie gry, które poleciliście, niektóre mi się podobały, niektóre nie. Dzięki.

Myślę, że jezeli ci pasuje stare tytuły, to moze empire earth ? 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...