Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sieć serwerów Minecraft

kornel1702

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nadzieje ze teraz nikt nie zamknie tego tematu oraz że przynajmniej jedna osoba zainteresuje się tym tematem.

Postaram się szybko i dokładnie opisać o co chodzi.
W mojej głowie powstała piękna idea stworzenia serwera Minecraft. Jednak jak to często bywa brak pieniędzy, czasu oraz (hehe) przyjaciół uniemożliwił mi zrealizowanie tego planu. Więc aby moja idea oraz cały plan nie poszedł sobie w zapomnienie zdecydowałem, że warto rozmawiać z innymi w formacie współpracy.

Na czym polegałaby współpraca??
• Ja (na moim własnym VPS) posiadałbym oraz zarządzałbym serwerami: bungee cord, lobby oraz jakimś dodatkowym.
• Osoba z którą współpracowałbym tworzy własny serwer, na swoim hostingu (vps, dedyk).
• Gracz łączyłby się na lobby poprzez wspólną domene nastepnie miałby możliwość przejscia na wszystkie serwery.
• Pieniążki uzbierane z mikropłatności (vip, svip, dodatki) byłyby zbierane przez jeden nasz sklep (ale kazdy serwer miałby oddzielne itemki) i rozliczane z każdym serwerem na koniec miesiąca. Bo nie ma sensu robić fragmentacji sklepu.
• Zbiórke pieniązków tworzymy jedynie aby zakupić domenę oraz nagrody, prezenty dla graczy dla eventy.
• Połączenie serwerów za pomocą bungee corda.
• Wspólna pomoc w tworzeniu poszczególnych serwerów.

Co oferujemy?
• UCZCIWOŚĆ - tak rzadką w tych czasach (tymbardziej w internecie).
• Stworzenie półprofesjonalnej strony internetowej dla sieci.
• Jesteśmy konkretni w swoich decyzjach.
• Dobrą znajomość pluginów oraz tworzenie map.
• 5-letnie doświadczenie w zarządzaniu serwerami.
• Miła atmosfera.
• Profesjonalizm - nie robimy tego dla zabawić. Chcemy coś tym osiągnąć.
• Zaangażowanie w serwer.

Co oczekujemy?
• Tego samego co my możemy zaoferować.

Co podlega dyskusji?
• Język serwera (nie ma problemu z przeniesieniem biznesu na rynek zagraniczny [nawet bardzo chcielibyśmy aby tak sie stało])
• Wersja serwera (my oczekujemy jednej z nowszych wersji 1.9 lub 1.10)
• W sumie ... to wszystko możemy dyskutować, ale oczywiście z umiarem.

Jak się możesz skontaktować.
• Poprzez email [email protected]
• Prywatna wiadomość na mpcforum.pl
• Na dole, pod postem.
• GG: 61141922

Ten post pisze drugi raz. Mam nadzieje, że niczego nie pominąłem. 

P.S. Nie wstawiam obrazków albo innych upiększeń bo nie ma potrzeby. Liczą się konkrety.

300x250.png
Gość Marichcje
Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale co jeżeli wizja serwera, który ma być na Waszej sieci się Wam nie spodoba? 

Opublikowano

@Marichcje

Wszystko podlega dywagacjom. Bardzo możliwe, że pewne elementy nawzajem będą się nam nie podobały. Jednak jeżeli druga strona będzie otwarta na propozycje to nie będzie problemu.

300x250.png
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...