Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vectra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mieszkam blisko bloków dosłownie naprzeciwko mam bloki.

Czy dałoby się podłączyć z bloków internet vectry do mojego domu?

Mam dość orange, oszukane 100mb/s film 30minutowy w 60fps przesyła się na YouTube 8godzin a godzinny około 16godzin...

Oczywiście pakiet od vectry 150mb/s podobno tam nie oszukują a poza tym taniej bo 59zł a w orange 104zł.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Skoro oszukują to do sądu z nimi. Co za problem? Problem jest taki, że nie potrafisz czytać. W umowie nie ma, że będziesz miał internet "XXX Mb/s" tylko, że masz internet DO XXX Mb/s. 

Odnośnie pytania czy da się podłączyć internet z drugiego bloku - tak, da się, ale to są duże koszty dla Ciebie. Wątpię też, że Vectra będzie chciała utrzymywać linie dla jednej osoby. Zostań przy Orange i nie marudź. 

1045514810529881540391.png

Opublikowano

Orange nie oszukuje tylko klient nie potrafi czytać umowy jaką posiada, a za brak zrozumienia tego co się podpisało płaci się. 

Nie nasz problem zgadywać co zrobi operator i czy można podpiąć.  Rusz sie sam, przejdź czy zadzwoń do drugiego operatora, a czy będzie chciał w ogóle podpiąć to się dowiesz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdopodobnie da się, tylko internet z Vectry będzie śmigał na tej samej linii co Orange wiec nic w kwestii technicznej co do szybkości internetu sie nie zmieni. Zmieniło by sie gdyby poprowadzili do Ciebie, bezpośrednio od centralki światłowodowej nową linię z lepszego przewodnika :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...