Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy lepiej jest trzymac laptopa caly czas pod ladowarka?

elakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, czy lepiej jest trzymac laptopa caly czas pod ladowarka czy odlaczac go przy 100% i rozladowywac do 10% i tak ciagle

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać w miejscu i nie będziesz go ruszać. To wyciągnij baterię i graj bez niej. 

Wtedy mniej się grzeje, przynajmniej ja tak miałem w Lenovo Y500 i w Samsung rc530.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać w miejscu i nie będziesz go ruszać. To wyciągnij baterię i graj bez niej. 

Wtedy mniej się grzeje, przynajmniej ja tak miałem w Lenovo Y500 i w Samsung rc530.

a co jesli nie mam mozliwosci jej wyjecia?

Opublikowano

Rób co ci się podoba i na co masz ochotę bo to znaczenia dla działania nie ma żadnego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rób co ci się podoba i na co masz ochotę bo to znaczenia dla działania nie ma żadnego. 

bez znaczenia dla zywnosci baterii??

Opublikowano

A co ma żywotność baterii do używania ??   Nie używasz - zjebie sie, używasz - też się zjebie.  

Mam 3 lata jedną  baterię cały czas wpiętą, laptop praktycznie nie wyłączany z zasilania chyba że przenoszony ciągle z miejsca na miejsce. Według programu na zasilaniu 800 dni, bateria 70% sprawności. 

Znajomy ma podobny model tylko słabszy procesor, chuchał i dmuchał na lapka, wyciągał ciągle i tuli baterię, pewnie by z nią sypiał jak by mu miała działać lepiej...  już 2x wymieniał po roku.   ;)

Tak przy okazji, mając telefon czy tablet też byś ciągle chciał wyciągać baterię w celu jej oszczędzenia przedłużania jej żywotności  ?    

Telefon czy tablet niczym nie różni się od laptopa jeśli chodzi o baterię ( akumulator dokładniej ) . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu jeżeli to było do mnie, tu ja nic nie pisałem o żywotności, tylko o temperaturach. :P

A ogólnie nie ma różnicy, ale odłączając ładowarkę laptop może zmieniać parametry, żeby wydłużyć czas pracy na baterii.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...