Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka maszynka dla takiego serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę utrzymać stabilne łącze 50-75 graczy na serwerze 1.7.2, z około 20-25 pluginami.

Jaka maszyna /ile ramu jaki procesor itp/

[bez lagów]

- - - - - - - - - - - -

Opublikowano

Jeśli taka ilość graczy to zamiast osobnego serwera polecam pukawkę. Masz tam ofertę bez limitu, która spokojnie starczy na tyle graczy. 

No tak, ale co jeśli bym chciał zwiększyć sloty do np. 150? nie będzie z tym problemów? bo myślę ,że zainteresowanie moim serwerem wzrośnie, dlatego pytam :D

- - - - - - - - - - - -

Opublikowano

Jeśli taka ilość graczy to zamiast osobnego serwera polecam pukawkę. Masz tam ofertę bez limitu, która spokojnie starczy na tyle graczy. 

No tak, ale co jeśli bym chciał zwiększyć sloty do np. 150? nie będzie z tym problemów? bo myślę ,że zainteresowanie moim serwerem wzrośnie, dlatego pytam :D

Również nie powinno być problemów (oczywiście jeśli użyjesz Spigota). 

strange1.jpg

Opublikowano

Również nie powinno być problemów (oczywiście jeśli użyjesz Spigota).
Osobiscie w tym przypadku bym nie ryzykowal. Pakiet za 28zl nie ma nawet porownania do dobrego VPS/maszyny dedykowanej oczywiscie chcesz miec stabilnosc wiecej zainwestuj w maszynke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...