Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować sterownik AMD Crimson do Linux Mint 18

Drenek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nijak bo nie wspiera. 

Masz google czy forum Mint to sobie poszukaj bo jednak można ale trochę z tym zabawy jest. Może według jakiegoś tutorialu zrobisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I tak i nie.   

Nie chce mi się szukać czy pisać jak przerobić, skompilować jądro, zainstalować i skonfigurować.

Odpuść sobie bo i tak nie zrobisz lepiej niż jest, bo to tylko strata czasu. 

Opublikowano

Podaj dokładny model karty graficznej i wynik komendy uname -rv w terminalu bo nie wiem co to za jądro tam jest nigdy z minta nie korzystałem. 

Aa wyżej napisałeś model nie zauważylem. To tylko jąderko :P
https://www.youtube.com/watch?v=uRdWMp_6dTQ

Próbowałeś tak jak na tym filmiku? 

Szkoda bo amdgpu-pro nie wspiera twojej karty :/

A wydajność by podskoczyła na tych sterach, chociaż amd i tak ssie pałke na pingwinku. Sam sprzedałem r9 290 i kupiłem gtx 660 + ssd jest o niebo lepiej :P 

Opublikowano

Nie korzystasz i nawet postu nie czytasz czego dotyczy.

Skoro NIE WSPIERA nowych AMD to dokładnie to co pisze znaczy że NIE WSPIERA STEROWNIKÓW  fglrx AMD ( catalist ) .

Używa sie systemowych AMDGPU albo Radeona. Można się pieprzyć ze sterownikami ręcznie i zmusić do działania ale tego nie potrafi. 

Opublikowano

Jeszcze raz jak dziecku w przedszkolu napisać : NIE WSPIERA STEROWNIKÓW  fglrx AMD ( catalist )  . Choćby skały srały to nie zainstaluje żadnych oficjalnych sterowników poza tymi co ma system.

Obudź się, KERNEL W JEGO WERSJI LINUXA  Linux Mint 18  NIE WSPIERA STEROWNIKÓW  fglrx AMD ( catalist ).  To nie jest Ubuntu, nie jest Debian, nie jest żaden inny Linux czy podobny w jakikolwiek do twojej wersji  tylko Linux Mint 18 .

Proste rozwiązanie co ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...