Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne Paski 4:3

Nato1209

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, otóż mam problem bo mam nowy monitor 24' i nie potrafię grac na 16:9 1920:1080 chciałbym grać 4:3 z paskami czarnymi po bokach mam windowsa 10 i tak ustawiam proporcje co powinno dawać mi ten efekt co chce ale nie daje i wydaję mi się że nie pojawiają mi się paski bo nie mam ustawionego procesu graficznego w  "wykonaj skalowanie na" ale nie pojawia mi się on nwm czemu

screen w załączniku dokładnie o co chodzi ;d

mógłby mi ktoś pomóc :P??  dzięki z góry

post-1367928-0-70346500-1480759787.jpg

Opublikowano

No nie zrobiłeś, bo masz ustawioną rozdziałkę w kompie 1024x768... Użyj mózgu xD. Jak masz mieć black barsy jak masz taką rozdziałkę ustawioną na cały ekran? Proporcje też ci robią rozciągnięte, a nie black barsy xD.

Czytanie ze zrozumieniem to w podstawówce jest trenowane ziomek.

Teraz zmieniamy 'Wybierz tryb skalowania'

z "Proporcje" na "Brak skalowania",

Następnie przy 'Wykonaj skalowanie na:'
zmieniamy z "Monitor" na "Procesor Graficzny" i zastosuj

http://forum.cs-classic.pl/topic/28822-poradnik-jak-zmieni%C4%87-proporcje-ekranu-do-43-black-bars/

Opublikowano

No nie zrobiłeś, bo masz ustawioną rozdziałkę w kompie 1024x768... Użyj mózgu xD. Jak masz mieć black barsy jak masz taką rozdziałkę ustawioną na cały ekran? Proporcje też ci robią rozciągnięte, a nie black barsy xD.

Czytanie ze zrozumieniem to w podstawówce jest trenowane ziomek.

Teraz zmieniamy 'Wybierz tryb skalowania'

z "Proporcje" na "Brak skalowania",

Następnie przy 'Wykonaj skalowanie na:'

zmieniamy z "Monitor" na "Procesor Graficzny" i zastosuj

http://forum.cs-classic.pl/topic/28822-poradnik-jak-zmieni%C4%87-proporcje-ekranu-do-43-black-bars/

to niezłe czytanie. na screenie jest pokazany podgląd i nie mam takiej rozdzielczości ustawionej, napisałem że nie mogę ustawić procesora graficznego bo mi się nie wyświetla(d-sub mam) ale wiem że da się zrobić bo miałem na innym monitorze i też miałem podłączenie przez d-sub

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...