Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stream - lagi podczas streamowania w 60 klatkach

nSn

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam, posiadam procesor i5-6500 i msi gtx 1050Ti Gaming X, streamuje w HD 30Fps, lecz jak chce ustawić na 60Fps to stream laguje czasem, gra chodzi płynnie, mam 200stałych fps przy streamowaniu, jest to zwykły OBS. Gdy streamuje przez OBS Studio, stream chodzi dobrze w 60fps lecz klatki spadają do stałych 128fps i gra nie chodzi już tak bardzo płynnie jak przy zwykłym obs tzn. sa takie lekkie ścinki czasem, dodam, że temp karty jest max 36stopni a procesora 50. bitrate jaki mam ustawiony to 3500. Streamuje CS:GO.

PS: Gdy procesor jest obciążony w 100% czasem może się cos stać? 

Pozdrawiam

Opublikowano

A jaki masz upload internetu,procesor bedzie obciążony ponieważ ma za mało wątków i to go wlasnie ogranicza do stremowania najlepsze są i7. Posiadają one 4 rdzenie i 8 wątków, a i5 4 rdzenie 4 wątki.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Budowniczy
Opublikowano

150mb download, 50mb upload, właśnie dziwi mnie to dlaczego stream mi ścina a gra nie, nawet przy streamie zwykłym obs w 45fps czasem trafi się lekka ścinka, a w obs studio w 60fps stream bardzo dobrze działa ale w grze drastycznie spadly fps z 200fps stalych na 128fps stalem i to mnie zastanawia :D Co do komputera, wiem, że słaby lecz nie miałem więcej kasy a potrzebowałem komputer na już ponieważ stary laptop mi się zepsuł.

Budowniczy
Opublikowano

Priorytet wysoki pomógł stream chodzi dobrze ale mam takie dziwne wrażenie, że mi celownik pływa w grze

Budowniczy
Opublikowano

@ref, dlaczego jak mam ustawione fps_max 128 to stream działa dobrze a gdy wpisze fps_max 999 lub fps_max 0 stream ścina, mam po 300fps przy streamie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...