Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ogromne spadki FPS gta V

miliord21

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Uzytkuje laptop Lenovo y700 i zakupiłem niedawno GTA V i po kilku dniach doswiadczam coraz wieksze spadki FPS, na poczatku byly to niewielkie, trwajace ulamek sekundy ścinki podczas jakiejś kraksy, lecz z kazdym dniem staje sie to coraz bardziej uciazliwe, myslalem, ze to przez nagrzanie procesora (scinki pojawialy sie po 2h grania, pozniej byly zbyt uciazliwe), no ale niestety dzisiaj, kiedy odpalilem laptopa po raz pierwszy w tym dniu i wlaczylem GTA scinki zaczely sie juz po 5-10min gry, na poczatku takie jak zawsze na ulamek sekundy, a potem kompletnie zabily mi gre (1-5fps przez 2sekundy podczas wchodzenia do domu i 7fps podczas ogladania FABULY!!!!!).

Ogolem gra dziala mi na stalych 50-60fps na ustawieniach wysokich/b.wysokich, z wlaczonym FSAA i wylaczonym MSAA, wlaczona synchronizacja pionowa (gra dziala mi plynniej z wlaczona :O). Zuzycie pamieci grafiki wg gry to 2280/4080 (lekko zaokraglone).

Dziwi mnie tez fakt, ze gdy zminimalizuje GTA i wlacze menedzer zadan, to zuzycie procesora wynosi ok. 80%, kiedy GTA zabiera prawie rowne 3MB RAMu, a zadny inny program nie jest wlaczony.

Sterowniki posiadam aktualne pobrane przez GeForce Experience, jak i sama gra jest Zoptymalizowana przez ten program.

Jakie moga byc przyczyny?

Specyfikacje:

Procesor: Intel Core i5-6300HQ 2,3GHz  8GB RAM;

Grafika: GeForce 960M  4GB ram;

System: Windows 10.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...