Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt/plugin na chat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym aby na osobnym świecie w minecraft pisały osoby np. na świecie skyblock na temat swoich wysp, a na survival na temat swoich gildi itp. Aby na skyblock nie widzieli co piszą z survivalu, a z survivalu co na skyblocku. Prefix jak trzeba będzie konfigurować - ok lecz chciałbym aby był mój który mam. 

A i jak mam plugin FunnyGuilds to da się zrobić aby na skyblocku on nie działał a na survival tak?

Po prosze o konkrety.

Pozdrawiam.

Opublikowano

on chat:
    cancel event
    loop all players:
        loop-player's world is player's world:
            send "%player%: %message%" to loop-player

enjoy

Opublikowano

Jeżeli masz wgrany EssentialsChat, to możesz ustawić promień (liczony w blokach), w którym gracze będą widzieli, co piszesz. Wtedy na osobnych światach nie będą widzieli, co piszą inni gracze na innych światach.

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
  # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
  # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
  # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
  # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
  radius: 0

Musisz ustawić "radius" na odpowiednią dostosowaną do twoich potrzeb wartość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...