Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł madafaki ;P

Otóż mam problem.... niedawno kupilem nowa karte grafy i monitor Philips 190B1CS. Postanowiłem pograc w l4d 1 i 2 :D i w tym problem ;(.... Gdy gram zacina mi sie.. tak jakby obraz nie nadazal nad kursorem i zwalnia w jakims tam momecie. Na starej karcie i monitorku wszystko smigalo. A teraz nie. W czym tkwi problem ?

Monitor mam ustawiony na roździelczość 1440:900 60Hz

P.s

To napewno nie wina karty bo patrzylem na obybich ale bez skutku

@edit

A i jeszcze cos... na innych grach smiga o wiele lepiej niz na starej karcie tylko ta jedna gra sie "tnie" xD

jak cos

l4d - left 4 dead

Opublikowano

hehe, to nie wina karty tylko gry.

Moj kolega ma ta gre L4D 1, i mu sie zacina poniewaz producenci laguja gre, aby zarabiac pieniadze i zachecaja do kupna L4D2.

Wnioskujac to tylko wina producentow.

A jezeli L4D2 ci sie zacina, to moze masz jakies programy niepotrzebne wlaczone ? powylaczaj je i sproboj.

Nie mieszales nic w komputerze ?

Zrobic format w najgorszym przypadku ? ( jesli zalezy Ci na grze ... ).

Opublikowano

Nie nie mam zadnych nie potrzebnych progromow ;)..

Zobacze moze jeszcze ktos napisze jak nie to w najgorszym wypadku zrobie formata ;P

Opublikowano

Jeżeli grasz na full wymaganiach ,to mamy powód.

Ehh... sprawdza się wymagania przed pobraniem gry. Co z tego że masz zajebistą kartę graf. skoro procesor masz pewnie niskiej klasy ? Nawet po części procek ma na jakość i szybkość renderowania obrazu wpływ.

Procesor: Core 2 Duo 2.4 GHz,

Pamięć: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista),

Grafika: GeForce 7600 lub Radeon X1600 (kompatybilna z DirectX 9 i Shader Model 3.0),

Dysk: 7.5 GB,

System: Windows XP/Vista/7.

PS. Od ustawionej rozdzielczości , bardziej niż od innych efektów zależy czy gra będzie chodzić wydajnie.

lolheadz.png
Opublikowano

ehhh ale wy tepi jestescie, czytaj ze zrozumieniem

Nie rozumiesz, ze ja w ta gre gralem jakies pare miesiecy wczesniej bez takiego zawieszania sie ?

Opublikowano

Ehh , nie obrażaj nas.

Jestem na 100 % pewien , że grałeś przy rozdzielczości 1024x720. Teraz testowałeś swoją nową grafikę i ustawiałeś kosmiczne bajery. Wierz mi.

lolheadz.png
Opublikowano

Pozostaje reinstall gry lub przeskanowanie i usunięcie virusów za pomocą combofixa , imo najskuteczniejszy. To wszystko co da się zrobić , innych możliwości , dlaczego gra Ci zamula nie ma :]

lolheadz.png