Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Światełko w myszce nadal się świeci, "No cable connected"

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, gdy wyłacze komputer to po pierwsze: światełko u myszki (ss rival) nadal się świeci, a gdy włącze monitor przyciskiem piszę ''no cable connected'' (monitor benq gl2250hm).

Nie wiem o co chodzi..

Opublikowano

Jaką masz płytę główną?

Jest to raczej coś normalnego, mam tak samo na moim B150 D3H. Po wyłączeniu komputera, płyta dalej zasila tylne wejścia USB, np. żeby ładować telefon ;) Możesz to wyłączyć w BIOS, lub na płycie głównej.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jaką masz płytę główną?

Jest to raczej coś normalnego, mam tak samo na moim B150 D3H. Po wyłączeniu komputera, płyta dalej zasila tylne wejścia USB, np. żeby ładować telefon ;) Możesz to wyłączyć w BIOS, lub na płycie głównej.

ASUS h100m-k, tyle, że ja myszkę mam podłączoną do przedniego wejsćia usb jeśli to ma sens :) A jak można to wyłączyć?

Opublikowano

Jaką masz płytę główną?

ASUS h100m-k, tyle, że ja myszkę mam podłączoną do przedniego wejsćia usb jeśli to ma sens :) A jak można to wyłączyć?

Też mam tak w klawiaturze i myszce Ledy świeca się ciągle Mogę sobie ustawić efekty przy wyłączonym kompie lub wyłączyć całkowicie Ale to chyba zależy od oprogramowania 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Opcja wyłączenia tego powinna być albo w BIOS, albo na płycie głównej (zworka). Poszukaj (nie znalazłem zdjęcia twojej płyty głównej w dużej rozdzielczości, żeby się przyjrzeć, ale dasz radę sam ;) ).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...