Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zanim zacznę chciałbym przeprosić jeśli to jest zły dział bądź jeśli już są takie posty.

Przywitam się jeszcze raz, cześć!

Wrac z kolegą planujemy założyć prywatny serwer, najlepiej Harda.

Jesteśmy kompletnie zieloni, i nie mamy żadnego doświadczenia jeśli chodzi o stawianie serwera, aczkolwiek nasza pomysłowość przerasta chmury.

Otóż mam pare pytań dotyczących stawiania serwera.

1.Gdzie i za ile mogę kupić dobrą maszynę na poważny serwer.Żeby wytrzymała ddosy, utrzymała dużą liczbę graczy na serwie oraz nie była mega droga.

2.Skąd wziąć pliki serwerowe? Ile kosztują? Jakie wybrać na harda?

3.Również poszukujemy technika który by wraz z nami współpracował, póki co chcemy wszystko zaplanować a potem działać.(Jeśli ktoś może polecić jakiegoś technika to proszę.)

4.Jaki jest ogółem koszt miesięczny za taki lepszy serwer który potrzyma pare tyś. graczy? i jaki jest koszt za wszystko razem, pomijając opłacenie technika?

Moje GG w razie kontaktu: 56705080

Doceniam każde informacje na pw, na temat stawiania serwera, polecanie technika.

Jeśli jakiś technik jest zainteresowany współpracą, proszę o pw na GG.

Opublikowano

1. Ovh / Hosteam

2. Terenzo / schittset

3. Klik.

4. Niecałe 400zł (biorąc pod uwagę OVH)

Opublikowano

1. Polecam ci kupić maszynę na www.9h.pl sam posiadam na niej vps 

Kup u nich VPS KVM BASIC – KVM3 

ona kosztuje jedyne 49 zl /miesieczne a na pewno jak na początek ci starczy 

2. Co do plików polecam wam Terenzo albo rw3 zależy czy chcecie mieć zupełnie puste czy już z podstawą 

3 Co do technika na mpc forum lepiej nie szukać bo cięzko trafić na dobrego . Polecam ci Azurina 

4.hmm 150 zl za maszyne i do tego zabezpiecznie 200

Opublikowano

2. Co do plików polecam wam Terenzo albo rw3 zależy czy chcecie mieć zupełnie puste czy już z podstawą 

3 Co do technika na mpc forum lepiej nie szukać bo cięzko trafić na dobrego . Polecam ci Azurina 

cześć!

My planujemy stawiać Dedyka. Nie chcemy VPS'a, startujemy z grubej rury.

i gdzie mogę w takim razie znaleźć technika?

Opublikowano

Dedyk to ovh, bo nie mają chyba sobie równych cenowo-a inne aspekty typu zabezpieczenia i obsługa też na najwyższym poziomie. Pliki jeżeli chcecie żeby ludzie grali to muszą być oryginalne wiec zacząć od podstawy i robić dalej według swoich pomysłów.

Opublikowano

cześć!

My planujemy stawiać Dedyka. Nie chcemy VPS'a, startujemy z grubej rury.

i gdzie mogę w takim razie znaleźć technika?

Po co masz robić serwer na dedyku jeżeli vps to o wiele tańsza opcja, a napewno pociągnie do 10 graczy (Czyli wy, technik i ktoś tam jeszcze.) Dedyka kupujecie jeżeli macie wszystko skończone picuś glancuś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...