Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak 20 tps, dlaczego?

sszumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer na hostingu crafthost.pl (dokładnie oferta "emerald" bez limitu ram). Pisząc do nich, otrzymałem odpowiedź, że serwer na spokojnie utrzyma 120 graczy. Kupiłem tam finalnie serwer i tutaj pojawia się problem. Mam u nich serwer i przy 1 osobie online (ja) serwer nie posiada nawet pełnych 20 tps... Głównie ta liczba waha się między 19,6-19,8, w czym może być problem? Aktualnie na serwerze mam 33 pluginy (żadnych skryptów i innych dupereli). Pisząc do hostingu, stwierdzili oni, że 1-2tps nie robią różnicy,a lagi zaczynają się przy liczbie 12 tps... Ja jednak się boję otworzyć serwer bo boję się, że serwer przy tych 60 graczach będzie mieć takie lagi, że nic nie będzie się dało zrobić.

Opublikowano

Witam, posiadam serwer na hostingu crafthost.pl (dokładnie oferta "emerald" bez limitu ram). Pisząc do nich, otrzymałem odpowiedź, że serwer na spokojnie utrzyma 120 graczy. Kupiłem tam finalnie serwer i tutaj pojawia się problem. Mam u nich serwer i przy 1 osobie online (ja) serwer nie posiada nawet pełnych 20 tps... Głównie ta liczba waha się między 19,6-19,8, w czym może być problem? Aktualnie na serwerze mam 33 pluginy (żadnych skryptów i innych dupereli). Pisząc do hostingu, stwierdzili oni, że 1-2tps nie robią różnicy,a lagi zaczynają się przy liczbie 12 tps... Ja jednak się boję otworzyć serwer bo boję się, że serwer przy tych 60 graczach będzie mieć takie lagi, że nic nie będzie się dało zrobić.

To musisz mieć jakieś problemy z pluginami, kiedyś na emelard miałem po 100 graczy i 20/00 tpsów ale tylko 16 plg :) Bez cora.

Opublikowano

To musisz mieć jakieś problemy z pluginami, kiedyś na emelard miałem po 100 graczy i 20/00 tpsów ale tylko 16 plg :) Bez cora.

Niestety, próbowałem z 4 pluginami i dalej taka sama liczba tps... pisałem im, że to chyba jakiś błąd z maszyną, ale oni twierdzą inaczej.

Opublikowano

Niestety, próbowałem z 4 pluginami i dalej taka sama liczba tps... pisałem im, że to chyba jakiś błąd z maszyną, ale oni twierdzą inaczej.

Hmm, może pana nie wygenerowana czy cuś, może być że po prostu ci się zdaje, wpuść sobie z 60 botów i zobacz czy tpsy spadna mocna czy cuś:)

Opublikowano

Strach i przerażenie po prostu. Przecież czego można oczekiwać od oferty za 30zł, to normalne że ktoś jeszcze korzysta z tej samej maszyny co ty i zużywa zasoby.

Mógłbym się założyć że nawet usunięcie wszystkich pluginów tu nie pomoże.

Jedyne co możesz zrobić to kombinować z optymalizacją, wgrać silnik paperspigot lub zmienić hosting na ovh

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot
https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/game/

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...