Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - pytanie dot. komend i wojny

DeViNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 2 pytanka. (Tak, jest to podstawka, bez dodatków i nie remastered)

1. Jaki jest kod na 999% lub 99% premie do kowalstwa i alchemii? Wiem, że taki na 100% istnieje, chociaż go nie pamiętam
  2. Czytałem coś o tym, że konflikt między cesarstwem a ulfriciem mozna rozwiązac traktatem pokojowym. Prawda to? Jak to zrobić?
Opublikowano

1. Nic takiego nie kojarzę, szukam.

Zignoruj wątek wojny, rób zadania Siwobrodych, potem zagadaj do Parthurnaxa (albo do Arngeir'a, sam powinieneś to znaleźć jak będziesz robił ich questy).

Opublikowano

Coś takiego na 100% istnieje, pamietam ze tego uzywalem, ale nigdzie teraz nie moge tego znalezc

wpisywalo sie kod jakiegos przedmiotu (np pierscienia zbroi i chyba nawet broni) a potem kod na te premie i sie dostawalo item z tymi premiami

Opublikowano

Coś takiego na 100% istnieje, pamietam ze tego uzywalem, ale nigdzie teraz nie moge tego znalezc

wpisywalo sie kod jakiegos przedmiotu (np pierscienia zbroi i chyba nawet broni) a potem kod na te premie i sie dostawalo item z tymi premiami

W takim razie chyba się nie rozumiemy. Najpierw mówisz o premii do skilla, czyli np. dana umiejętność leveluje się 99% szybciej. Teraz mówisz o itemkach z premiami. Więc o co chodzi dokładnie?

W takim razie chyba się nie rozumiemy. Najpierw mówisz o premii do skilla, czyli np. dana umiejętność leveluje się 99% szybciej. Teraz mówisz o itemkach z premiami. Więc o co chodzi dokładnie?

Opublikowano

Chodzi o "zaklęcie" do broni, zbroi, etc. które nazywa się "Premia do kowalstwa" czy jakoś tak. Sprawia, że np. ulepszając zbroję dostaję więcej armora z niej, w tym przypadku więcej o 999% czy tam 99% nie pamietam dokladnie ile to bylo

Znalazłem już:

89c6db1452780fe3f01485ad31993f15.png

EBONOWE RĘKAWICE +100 ALCHEM I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 00013962 0008B65C 0007A102

EBONOWY HEŁM +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 00013963 0008B65C 0007A102

PIERŚCIEŃ +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 000877C9 0008B65C 0007A102

AMULET +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJEC 000877F1 0008B65C 0007A102

@Edit: @Jano900 mam mały problemik, wszystkie lekkie zbroje mają pancerz na -200000000000 i padam na hita, znasz odpowiedź jak to naprawić? Wątpię, że to kwestia tych kodów co podałem wyżej, modów tymbardziej (tylko te mam włączone: http://screenshot.sh/n9KuQfoX18r9D)

Opublikowano

playerenchantobject potem chyba ID obiektu ID czaru i cos tam jeszcze...

jak chcesz to sobie poszukaj czegoś dokładniej... nie używałem i nie potrzebowałem wolę CK ( Creation Kit )

ale tu znalazłem jakiś filmik... nie chce mi się go oglądać ale jak ci się chce to masz: chyba na temat jest xD

https://www.youtube.com/watch?v=n9BmSoFScpM

a jeśli chodzi o zwiększenie poziomu umiejetności 

- bo pisałeś o kowalstwie i alchemii a ich poziom ma duże znaczenie podczas ulepszania przedmiotów

advancepcskill alchemy 1000000 ( nie podajesz ile poziomów tylko ile pkt. )

advancepcskill smitching 1000000 ( po 100000 powinienes od razu dostac 100 poziom umiejetnosci )

pickpocketint , lockpick , marksman , onehanded , twohanded , heavyarmor , lightarmor , enchanting , skeak

to są do dodana innych zdolności 

Opublikowano

Chodzi o "zaklęcie" do broni, zbroi, etc. które nazywa się "Premia do kowalstwa" czy jakoś tak. Sprawia, że np. ulepszając zbroję dostaję więcej armora z niej, w tym przypadku więcej o 999% czy tam 99% nie pamietam dokladnie ile to bylo

Znalazłem już:

89c6db1452780fe3f01485ad31993f15.png

EBONOWE RĘKAWICE +100 ALCHEM I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 00013962 0008B65C 0007A102

EBONOWY HEŁM +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 00013963 0008B65C 0007A102

PIERŚCIEŃ +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJECT 000877C9 0008B65C 0007A102

AMULET +100 ALECH I ULEP. BRONI I PANC.

PLAYERENCHANTOBJEC 000877F1 0008B65C 0007A102

@Edit: @Jano900 mam mały problemik, wszystkie lekkie zbroje mają pancerz na -200000000000 i padam na hita, znasz odpowiedź jak to naprawić? Wątpię, że to kwestia tych kodów co podałem wyżej, modów tymbardziej (tylko te mam włączone: http://screenshot.sh/n9KuQfoX18r9D)

Teraz rozumiem, nie wyjaśniłeś się jasno. Screen nie działa, komendy mogą być wadliwe. Nie wiem czy mam dzisiaj czas na tak dokładne przeszukiwanie komend, ale postaram się tutaj dzisiaj zajrzeć po tego screena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...