Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy sposób na wyrzucanie graczy?

konosek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Grałem wczoraj flexQ, a tu nagle ok.3 minucie , mnie i 2 innych graczy z teamu wywaliło na ok 4-5 min z gry (1 random i kolege). I stąd taki temat , czy drop hack to przeszłośćczy znowu coś kombinują ?

ps. Oczywiście mecz przegrany  <.<

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Oglądam właśnie powtórkę , wyrzuciło nas 3 w ciągu 4sekund. W sumie przez 3-4 minuty nie mogliśmy wejść do gry. Może test dropa lub po prostu serwery RIOT-u xD

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Test dropa xD

Jak ddosujesz serwer to wyrzuca cala gre, wszystkich po kolei wyrzuca i po tam 6;30 min nie ma gierki. Przynajmniej tak kiedys bylo, aktualnie sie Riot sie wystarczajaco zabezpieczylo i nie ma takich przypadkow jak kiedys. Nie ma rowniez opcji na wyciagniecie IP przeciwnika, chyba, ze jestes haker bonzo i sie wlamiesz na serwery riotu. 

Dodam, ze ostatnio jak gralem na disa mnie jak i jego wyrzucilo w 3ciej minucie na 5 minut, podobna sytuacja, byly to serwery riotu nic innego, u reszcie dzialalo normalnie a internet rowniez nie szwankowal.

Jest dużo tzw "drophacków" i sposobów na pozyskanie twojego ip lub ip serwera gry.

VPSow jest duzo owszem, ale szansa na efektywne zfloodowanie serwera jest znikoma. A zdobycie Ip przeciwnika to chyba tylko poprzez podanie Tsa XDD

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Test dropa xD

Jak ddosujesz serwer to wyrzuca cala gre, wszystkich po kolei wyrzuca i po tam 6;30 min nie ma gierki. Przynajmniej tak kiedys bylo, aktualnie sie Riot sie wystarczajaco zabezpieczylo i nie ma takich przypadkow jak kiedys. Nie ma rowniez opcji na wyciagniecie IP przeciwnika, chyba, ze jestes haker bonzo i sie wlamiesz na serwery riotu. 

Dodam, ze ostatnio jak gralem na disa mnie jak i jego wyrzucilo w 3ciej minucie na 5 minut, podobna sytuacja, byly to serwery riotu nic innego, u reszcie dzialalo normalnie a internet rowniez nie szwankowal.

Jest dużo tzw "drophacków" i sposobów na pozyskanie twojego ip lub ip serwera gry.

VPSow jest duzo owszem, ale szansa na efektywne zfloodowanie serwera jest znikoma. A zdobycie Ip przeciwnika to chyba tylko poprzez podanie Tsa XDD

Nie mowię tylko o vpsach a na wyciągnięcie ip jest więcej sposobów

668421422290643422464.png

Opublikowano

Logicznie myśląc jest wiele sposobów na wyciągnięcie IP, od tego waszego ts'a po inne pierdoły.

Pamiętam jeszcze jak było coś takiego w grach że gracze wysyłają zapytania a ty mogłeś przechwytywać ich IP(oczywiście bez nazw itd.)

9u2pvr.gif

Opublikowano

Drop hacki przestały istnieć jeszcze w 5 sezonie także to nic z tych rzeczy. Serwery ostatnio syfią bo też mam podobne problemy, wszystko jest okej, a na serwerze miewam lagi i dropy.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Imo, gdyby drophacki wróciły to byłoby dużo więcej takich przypadków.

Na ten moment stawiałbym jednak raczej na problemy z serwerami once again.

giphy.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi o to, wczoraj miałem też ten problem, z innymi typami z teamu, enemy team nie miał żadnych lagów/pingu.

Najlepsze jest to że ping miałem 60ms ciągle a co się działo to lepiej nie pisać :D

9u2pvr.gif

Opublikowano

Drophacki są, ale to nie jest już takie łatwe jak kiedyś, sam jestem w posiadaniu takiej rzeczy, dałem 200 euro no ale :D działa od 3 sezonów bo ma zapewnioną aktualizację, co do samego wyrzucania ostatnio z gry, dzieje się tak bardzo często zarówno na EUW i na EUNE, chodzi tutaj o polaków. Był wczoraj temat na reddicie i wypowiedział się w nim Maddler, że z niewiadomych przyczyn serwer riotu, tzn. serwer danej gry co jakiś czas blokuje polski adres IP na około 3-5 minut i poźniej można grać, niestety riot nic z tym nie może zrobić, gdyż problem jest u polskich dostawców, pozdrawiam

Opublikowano

Drophacki są, ale to nie jest już takie łatwe jak kiedyś, sam jestem w posiadaniu takiej rzeczy, dałem 200 euro no ale :D działa od 3 sezonów bo ma zapewnioną aktualizację, co do samego wyrzucania ostatnio z gry, dzieje się tak bardzo często zarówno na EUW i na EUNE, chodzi tutaj o polaków. Był wczoraj temat na reddicie i wypowiedział się w nim Maddler, że z niewiadomych przyczyn serwer riotu, tzn. serwer danej gry co jakiś czas blokuje polski adres IP na około 3-5 minut i poźniej można grać, niestety riot nic z tym nie może zrobić, gdyż problem jest u polskich dostawców, pozdrawiam

Hahahaha a w tej bajce były smoki?Nie ma czegoś takiego jak "drophack" musiałbyś mieć botneta z dużą ilościa zombiaków do wywalenia serwera gry a nie każde ip gracza jest do zdobycia a nawet jak jest to nie za 200 euro.

668421422290643422464.png

Opublikowano

dawno nie widziałem więcej bzdur w jednej wypowiedzi, pls

Opublikowano

Riot zwiększył zabezpieczenia, drophack działa też na innej zasadzie. Jakiś czas temu były także problemy z serwerami, lagi, dc etc. więc mogło to być powiązane.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...