Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam problem, iż nie mogę stworzyć działki ( lub nie potrafię ) na serwerze minecraft.

Działkę chcę stworzyć na cubboidzie ( spawn ) i jeżeli się liczy mam również __global__. 

Co robię? :

- zaznaczam teren działki

- //expand x x up

- /region define gracz gracz

- /region setparent gracz spawn ( __global__ nie mogę tutaj dać )

i wyskakuje coś takiego jak na fotce, a gracz " gracz " dalej nie może budować na tej działce.. Proszę o pomoc :/

post-871657-0-14351100-1480518611_thumb.png

Opublikowano

@mrkukupl

Masz wgrany plugin Essentials? Jeśli tak to usuń w nim plik "Essentials AntiBuild".

Polecam Ci wgrać plugin PlotMe, który pozwala na automatyczne tworzenie działek, wszystko można w nim bardzo łatwo skonfigurować.

Plugin: https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/plotme/

Przykładowy poradnik: https://www.youtube.com/watch?v=mvRqe9Lq3rQ

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Opublikowano

@mrkukupl

Masz wgrany plugin Essentials? Jeśli tak to usuń w nim plik "Essentials AntiBuild".

Polecam Ci wgrać plugin PlotMe, który pozwala na automatyczne tworzenie działek, wszystko można w nim bardzo łatwo skonfigurować, jednak jeśli sobie nie radzisz to poszukaj jakiegoś poradnika w necie, jest tego masa.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Obczaję ten plguin Plotme i się odezwę zaraz ;p

A może w ogóle budować jak nie ma cuboida? Może ma po prostu w jakimś pluginie zablokowane budowanie.

Jest cubboid i na tym cubboidzie chcę postawić działke.

Opublikowano

@mrkukupl

Polecam Ci wgrać plugin PlotMe, który pozwala na automatyczne tworzenie działek, wszystko można w nim bardzo łatwo skonfigurować.

Plugin PlotMe zmusza mnie do stworzenia nowej mapy tzn. pobrania kolejnego plugina. Na pewno nie da się tego inaczej rozwiązać? Jeżeli usune Essentials.Antibuild to gracze chyba będą mogli niszczyć miasto, a na całym mieście jest wyłączone budowanie, a chciałbym, żeby na działkach było ono włączone ( dla graczy, którzy będą mieć działki oczywiście. )

Opublikowano

@mrkukupl

Polecam Ci wgrać plugin PlotMe, który pozwala na automatyczne tworzenie działek, wszystko można w nim bardzo łatwo skonfigurować, jednak jeśli sobie nie radzisz to poszukaj jakiegoś poradnika w necie, jest tego masa.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Obczaję ten plguin Plotme i się odezwę zaraz ;p

A może w ogóle budować jak nie ma cuboida? Może ma po prostu w jakimś pluginie zablokowane budowanie.

Chodzi mi o to, żebyś zobaczył, czy gracz może że budować w ogóle bez coboida. Jak nie moze to nie zadziala na dzialce.

Jak chcesz, aby nie niszczyli miasta to zrob tam po prostu cuboid i zablokuj.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Jak to jest serwer na jakimś hostingu to Ci mogę pomóc :D (dasz ip na pw)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Chodzi mi o to, żebyś zobaczył, czy gracz może że budować w ogóle bez coboida. Jak nie moze to nie zadziala na dzialce.

Jak chcesz, aby nie niszczyli miasta to zrob tam po prostu cuboid i zablokuj.

Ale na całym świecie jest cubboid na budowanie wyłączone ( __global__ ) + dodatkowo na spawnie jest pvp wyłączone. Robię dość specyficzny serwer.

Przed zrobieniem cubboidów mogłem na testowym koncie niszczyć i budować.

Opublikowano

@mrkukupl

Plugin PlotMe zmusza mnie do stworzenia nowej mapy tzn. pobrania kolejnego plugina. Na pewno nie da się tego inaczej rozwiązać? Jeżeli usune Essentials.Antibuild to gracze chyba będą mogli niszczyć miasto, a na całym mieście jest wyłączone budowanie, a chciałbym, żeby na działkach było ono włączone ( dla graczy, którzy będą mieć działki oczywiście. )

Jeśli usuniesz plik Essentials AntiBuild to nic się nie stanie, na regionie __global__ możesz ustawić flagę "build deny".... A jeśli masz plik AntiBuild to tylko operator może budować, jeśli tego nie usuniesz, to żaden gracz na żadnym świecie nie będzie mógł budować.

Opublikowano

@mrkukupl

Jeśli usuniesz plik Essentials AntiBuild to nic się nie stanie, na regionie __global__ możesz ustawić flagę "build deny".... A jeśli masz plik AntiBuild to tylko operator może budować, jeśli tego nie usuniesz, to żaden gracz na żadnym świecie nie będzie mógł budować.

Nie ma nic takiego jak Essentials AntiBuild, także z tym chyba jest w porządku :/

Opublikowano

Tak ja up usuwasz antybuild
1. /rg flag __global__ build deny
2. (zaznaczasz tą różdżką region do claim)

3. //expand vert

4. /rg d <nazwa>

5. /rg flag build allow

6. /rg setpriority 10

7. /rg addmember <nick>

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Ja bym ci jednak polecił zainstalować PlotMe i MultiverseCore. Wtedy nie musisz ogarniać tych działek tylko gracz wpisuje komendę i już ma działkę. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...