Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Watch Dogs 2 - duże zużycie dysku

fischbon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem nowej produkcji ubi "watch dogs 2", ale możne jednak nie do końca szczęśliwym. Spełniam minimalne wymagania a nawet niektórymi komponentami przewyższam rekomendowane, a mimo to podczas gry użycie dysku jest na 100%, ramu  80%. Nie przeszkadzało by mi to gdyby gra się nie freezowała jak wjadę do miasta (wiekszosc mapy z tej gry to miasto ). Po jakimś czasie zauważyłem że gra ścina się gdy dysk podskoczy do 100% z np. 95%. I teraz moje pytanie czy to wina ramu, czy dysku. Ram trzyma przeważnie stale na 80%-85%. Gra działa płynnie gdy nagle stopuje się trzyma zatrzymana 3-sekund i się odcina, za 5 metrów to samo. Karte graficzną wykluczyłem prawie od razu bo nie ważne czy bym grał na średnich czy najniższych i tak problem ten sam.

Mój sprzęt: 

intel core i7-6700 

8gb RAMu

Nvidia gtx 750Ti

dysk SSHD 1TB

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Widać kolejne optymalizacyjne arcydzieło Bugisoftu. Nie wiem co to za dysk, inne gry działają, tak? Grę masz na Uplay? (tzn. chyba jest tylko na Uplay, ale głowy sobie uciąć nie dam)

Edit

Szukam aktualnie rozwiązania, ale widzę, że może być ciężko. 

Opublikowano

Inne gry działają  bez zarzutu, tylko watch dogs 2 się buntuje. Gra znajduje się na Uplay, aczkolwiek trzeba odpalać z płytą (co według mnie jest dziwne jak na te czasy)

Co do dysku to bodajże Seagate 1tb SSHD 7200 64mb SATA III (ST100DX001)

Opublikowano

Gra ma drm denuvo i pewnie dlatego duże zużycie dysku. Zainstaluj najnowsze sterowniki. Gra ma dość wysokie wymagania. Gdy w nocy patrzy się na wieżowce z ładnego widoku to wygląda to jak w rzeczywistości.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

sterowniki do karty graf mam aktualne. Są jakieś sterowniki do dysku?  o.O  Bo chyba o tych sterownikach mówisz, gdzie mogę takie znaleźć (sorry jestem bardziej po stronie elektronicznej niż informatycznej) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...