Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki poradnik do tworzenia serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chodzi mi o najlepsze pliki (w sensie, że najświeższe nie zbugowane, bez dziur - najlepiej czyste bez zbędnych dodatków) najlepiej wraz z clientem,  który będzie dało się przystosować do swojego własnego serwera oraz poradnikiem jak to wszystko ładnie skleić w całośc, z góry dziękuje za pomoc. 

Opublikowano

Ech robisz tyle poradników.. ja Ci poradzę jedno, weź proszę sobie pliki terenzo jako podstawę, klienta również od niego bądź klient by ytek i oczywiście czyste source i nauczyć się kompilować, nie tworzyć zbędnych tematów i się uczyć jak chcesz mieć dobrego serwera i jak masz chęci samodzielnej nauki to mpcforum będzie Ci zbędne, by stworzyć naprawdę dobrego serwa nie wystarczy pisać temat za tematem jak to robi większość i lecieć z każdym błędem na forum.. także no wstęp i nieco wyjaśnień Ci zrobiłem ;p zrobisz jak uważasz, jak chcesz naprawdę sie uczyć to nie twórz temat za tematem jak poradziłem ;) 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ech robisz tyle poradników.. ja Ci poradzę jedno, weź proszę sobie pliki terenzo jako podstawę, klienta również od niego bądź klient by ytek i oczywiście czyste source i nauczyć się kompilować, nie tworzyć zbędnych tematów i się uczyć jak chcesz mieć dobrego serwera i jak masz chęci samodzielnej nauki to mpcforum będzie Ci zbędne, by stworzyć naprawdę dobrego serwa nie wystarczy pisać temat za tematem jak to robi większość i lecieć z każdym błędem na forum.. także no wstęp i nieco wyjaśnień Ci zrobiłem ;p zrobisz jak uważasz, jak chcesz naprawdę sie uczyć to nie twórz temat za tematem jak poradziłem ;)

Dzieki zatym kilka porad i na pewno z nich skorzystam boze chcialbym stworzyc swoj serwer od podstaw ale tez szukam jakis poradna by odsie czegos zaczac. Kiedys sie w to bawilem ale na hamachi zreszta wielu rzeczy z mysql czy freebsd ale mamnie checi, zapal i pomyslly. Cos jesCze mi sie przyda ?

Pisane z tel - moga byc bledy.

Opublikowano

Dzieki zatym kilka porad i na pewno z nich skorzystam boze chcialbym stworzyc swoj serwer od podstaw ale tez szukam jakis poradna by odsie czegos zaczac. Kiedys sie w to bawilem ale na hamachi zreszta wielu rzeczy z mysql czy freebsd ale mamnie checi, zapal i pomyslly. Cos jesCze mi sie przyda ?

Pisane z tel - moga byc bledy.

Tak, najważniejsze to edycje source i plików c++ w Visualu Studio niż w notepadzie ;p i pliki source też edytować przez visual ;) oczywiście plik Server i Extern i Tools dać sobie tak samo i w takiej samej postaci w jakiej jest na maszynie gdzie kompilujesz sobie source ;) 

Polecam Visuala bo wykrywa błędy po edycji w source co notepad tego nie ma i nie zmienia formatu plików tak jak to robi notepad :P

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

rw3 najlepsze :D albo terenzo czyste :D poszukaj w necie ciężko wpisać w google ?

PS: jak bierzesz pliki pewnej wersji to bierz client tez tej samej 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pliki terenzo, mogą być od lajka(nie używaj jego source bo zbugowane, zrób własne) Klient też może być lajka, poradniki na yt masz w cholerę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...