Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 3 - Dziwne pytania od początkującego.

ActiZz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, nigdy nie grałem w diablo. Całe moje dzieciństwo opieralo się na grach MMORPG w których chodzilo o rywalizacje od samego startu, postanowilem spróbować swoich sił w produkcji blizzarda jednak mam kilka pytań które mogą wydawać się DZIWNE na doświadczonych graczy.

1. Warto kupować diablo w tej chwilii? To nie jest tak, że kupując grę po tak długim czasie od premiery będę odstawać? Wiem, że jest tam system jakiś " paragonów "

2. Wiadomo coś o wyjsciu diablo 4 ?

3. Warto kupować dodatek?

4. Można grać ze znajomymi?

5. Jak to jest z tymi wymaganiami? Na stronie są bardzo niskie, jednak z obserwacji wnioskuje, że nawet na wyższej klasy PC potrafi sciąć ;)

6. Jaką klasą zagrać :D?

Pozdrawiam.

Edytowane przez ActiZz
Opublikowano

1. Jesli chcesz grać z przypadkowymi ludzmi, to poziom graczy jest dopasowywany do siebie, wiec będąc do tylu nic nie stracisz.

2. Niby juz cos szumilo, ale to jeszcze daleka droga.

3. Zdecydowanie tak.

4. Do 4 osob w drużynie, bez ograniczenia poziomu.

5. Kwestia optymalizacji gry. Osobiście nie miałem nigdy żadnych ścięć. Sugeruj sie wymaganiami podanymi na stronie.

6. Obejrzyj sobie spotlighty prezentujące daną klase i sam wybierz. Są one dosyc dobrze zrównoważone i niezależnie jaka wybierzesz, bedziesz mogł dorównać innym na wyższym poziomie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

To może się wypowiem jako gracz grający od premiery Diablo 3. 

1. Jeśli chcesz szybko nadrobić zaległości względem graczy to sugeruje tobie granie tylko w trybie sezonowym. Polega to na rozpoczęciu sezonu który trwa około 3 miesiące.

Zaczynasz od zera z wszystkimi graczami. Sezon 9 już ruszył ale możesz dołączyć do klanu lun społeczności, tam szybko podbiją ci level.

2. Nie ma najmniejszej wzmianki o Diablo 4 a wszystkie domysły i plotki to tylko nadzieje graczy na dalszy rozwój serii Diablo. 

3. Dodatek Reaper of Souls jest konieczny by grać z wszystkimi opcjami rozgrywkowymi. Posiadając tylko podstawę gry nie znajdziesz nikogo do gry.

4. Tak można grać ze znajomymi, ale można też zapraszać innych ludzi. Polecam  jak wyżej dołączenie do klanu.

5. Jeśli masz dobry sprzęt to te lagi zacięcia wynikają z przeciążenia serwerów Blizzarda. 

6. Tak samo jak w sezonie 9 i sezonie 8 najlepszą postacią był mnich. Można też grać innymi postaciami ale są mniej pożądane w graniu w drużynie. Oczywiście polecam grać również dla zabawy.

Tak ode mnie do Diablo 3 obecnie troszkę zostało olane przez Blizzard. Jeśli jesteś nowy to D3 zapewni ci rozgrywkę na setki godzin, doświadczeni gracze mający już np 2500 paragon level są znudzeni grą i słabymi rozwiązaniami niektórych systemów.

Opublikowano

1. Nie będziesz odstawał ponieważ wiele osób znajdujących się na tablicach już nie gra więc możesz wspiąć się wysoko.

2. W tej chwili nie wiadomo nic o tym ale skoro ma wyjść nekromanta i kolejne patche to zajmą się tą trójką.

3. Gra bez dodatku jest bez sensu ponieważ nie możesz robić szczelin, grać sezonów etc a to one są głównym elementem gry.

4. Można grać w 4 osobowych grupach.

5. Jeśli wyłączysz pokazywanie zadanego DMGa to nie powinno być problemów.

6. Wszystko zależy od Ciebie aczkolwiek polecam Ci DH czyli łowce demonów.

Opublikowano

Witam, nigdy nie grałem w diablo. Całe moje dzieciństwo opieralo się na grach MMORPG w których chodzilo o rywalizacje od samego startu, postanowilem spróbować swoich sił w produkcji blizzarda jednak mam kilka pytań które mogą wydawać się DZIWNE na doświadczonych graczy.

1. Warto kupować diablo w tej chwilii? To nie jest tak, że kupując grę po tak długim czasie od premiery będę odstawać? Wiem, że jest tam system jakiś " paragonów "

5. Jak to jest z tymi wymaganiami? Na stronie są bardzo niskie, jednak z obserwacji wnioskuje, że nawet na wyższej klasy PC potrafi sciąć ;)

Pozdrawiam.

1. Ta gra ma już swoje lata i z całą pewnoscią będzie traciła coraz więcej graczy aż umrze smiercią naturalną na co głowny wpływ miała sytuacja na blizzconie gdzie twórcy zamiast zaprezentowanai czegoś na miare diablo 4 albo kolejnego bardzo dobrego dodatku, dali nam ochłapy, ale jeśli Cie to nie zraża to kupuj, smiało.

2. Nic nie jest potwierdzone ale moim zdaniem diablo 4 juz nie bedzie, bo jak by miało wyjśc to by wyszło w tym roku.

3. Aby w pełni cieszyc się grą dodatek Reaper of Souls to wymóg konieczny, m.in odblokowywuje górna granicę 70 lvla.

4.Można, jak najbardziej, jeszcze jak. Jak chcesz pograć ze mną , dodaj mnie na battlenecie - bydlak#21297, podexpie, zrobimy kampanie i wytlumacze podstawy gry. 

5. Optymalizacja jest dobrze zrobiona, nie powinienes miec problemów jesli posiadasz kompa z średniej półki.

6. Ja polecam mnicha pod build Wave of Light, probowalem wszystkie inne buily, grałem troche też Demon Hunterem ale ten jest dla mnie najprzyjemniejszy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozdrawiam.

1. Grę oczywiście że warto kupić jeśli ci się podoba, a odstawać nie będziesz ponieważ jest system sezonów gdzie co około 3 miesiące start jest dla każdego od 0

2. Są tylko przypuszczenia 

3. Bez dodatku gra w diablo 3 nie ma większego sensu ponieważ to właśnie po zakupieniu dodatku zaczyna się gra :) 

4. Można, możesz być w grze z 3 innymi znajomymi

5. Jeśli spełniasz choćby minimalne wymagania to z gameplay'u będziesz zadowolony

6. Według twojego uznania, każdy ma inne zdanie o postaciach ja od premiery diablo 3 gram demon hunterem i nie planuje nic zmieniać ponieważ gra mi się nim świetnie