Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Im dłużej gram, tym gorzej

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Im dluzej gram, tym gorzej mi idzie. Zagralem dravenem ok. 45 gier mialem winratio blisko 90%, potem spadlo mi do 60%. Zaczalem "mainowac" kayle, pierwsze 30 gier historia sie powstarzala, dalej wiadomo co bylo. Obecnie jestem po 50 grach jinx i znowu mam lose streaki. Co jest ze mna nie tak?

Opublikowano

Myślę, że to nie jest problem z Tobą, a ze spadkiem poziomu graczy tej gry.

Był czas kiedy moimi ulubionymi postaciami wygrywałam, na ten moment co gram to trafiają mi się ludzie bez oczu albo mózgu, jak kto woli.

Generalnie na ten moment mam wrażenie jakby poziom bardzo się obniżył, nie da się grać, a rozgrywki z tymi ludźmi zabierają chęć do tej gry, serio. ;_; 

Ostatnio zadałam sobie identyczne pytanie co jest ze mną nie tak, że gry, które kiedyś wygrywałam teraz przegrywam, a potem spojrzałam na mój team i wszystko było jasne. 

Opublikowano

Często gracze popadają w tą "dziurę" :D Proponuje odpocząć kilka dni i wrócić z nowa zwycięską serią :) Pozdrawiam

albo odczekać aż zrobi się selekcja tych "graczy" co nie potrafią w tą grę grać :-)

Opublikowano

Skoro wygrywasz 90% gier to automatycznie wbijasz wyzsze elo przez co gierki staja sie trudniejsze i ubywa na WL, jest to jak najbardziej normalne.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Krótko mówiąc. Jest preseason, czyli brak myślenia ze strony graczy.
Kiedy kończy się jeden sezon, a zaczyna drugi to przez najbliższe 2 miesiące nie ma sensu grać. Ludzie zachowują się tak, jak by dopiero zaczynali grę od podstaw. Przeżywam to od 1 sezonu.

Tak było, jest i będzie. 

maybenow.png

Opublikowano

Tak jak przedmówcy - po pierwsze, długie winstreaki, czy zachowanie wysokiego winratio z początku sukcesywnie wybija Cię w górę jeżeli chodzi o matchmaking rating. I tutaj następują dwa scenariusze:

1. Grasz cały czas tym samym championem i po jakimś czasie zaciera Ci się faktyczna granica między faktycznym skupieniem na postaci (pierwsze 10-20 gier), a graniem... nie wiem jak to określić, ale osobiście z mojego przykładu jak gram 5-6 grę z rzędu tym samym championem (a to mi się zdarza) to zaczyna mnie ta gra męczyć. Idzie mi dobrze, ale nigdy nie mogę powiedzieć, że grałem na swoim poziomie i losowo przestaję się skupiać podczas gry.

2. Poziom przeciwników wzrósł i dostajesz w pysio. Następnie twój matchmaking rating spada, wracasz odrobinę wyżej niż byłes wcześniej, zaczynasz grać nowym championem i znów do góry - a potem w dół z powodu trudności.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

nawet matematyka łatwo fartem wygrać 9 gier i 1 przegrać czyli masz 10 gier i 90% win ratio już trudniej zagrać 100 gier i przegrać tylko 10 więc... jak masz z 55% wygranych przy bardzo dużej ilości gier to możesz sie cieszyć 

Opublikowano

btw mając około 54% winrate byłem w platynie 2 więc no to zależy naprawde od ilości gier lepiej mieć 54% i 2000 gier zagranych  niż 90% i 20 gier  i być w srebrze bo i tak no chcąc nie chcąc każdemu lose streak się zdarzy 

Opublikowano

po takiej serii pograj troche normalów randomowymi champami, np. jesteś miderem to pobiegaj w jungli, mi pomaga gdy popadam w rutynę, ew. alkohol

SNq6Ku7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...