Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pomiędzy kontami(odzyskane konto)

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, udało mi się odzyskać stare konto z 2013 roku gdzie przegrałem od początku bety ponad 5k bitew(huh). Najgorsze w tym, że ktoś obcy władował mi się na konto i posprzedawał wszystko co było możliwe. Tak więc chciałbym się doradzić was czym kontynuować bo mam dylemat..

Stare: tutaj mam w garażu zaledwie KV-1S i t-50(lt - wymaksowani), mam odblokowane następujące czołgi: Ferdka(TD VIII tier), GW Tiger(Arta IX tier), VK 30.02M(medium VI tier), T-10(Heavy IX tier), KV-3, T32(8 tier), ARL 44, Comet. Zero kredytów, zero złota, zero załogi w koszarach. Nie są tutaj zrobione obecne misje które dają sporo chajsu, lecz brak premium tanka przemawia na nie korzyść :/

Na nowym zaś: M10 Jakckson(TD 6 tier), BDR G1B, AMX 5 tier(francus arta), Panther M10(prem), Churchill III, SuperPersching. Trochę więcej chajsu.. 

Co byście wybrali? Wątpię by WG przerzucili czołgi chociaż premium na stare konto, zaś na starym koncie pewnie nie cofną do stanu z przed 3 lat :/ 

Opublikowano

Ja bym wybrał drugie konto ;) Więcej premek więc jest czym zarabiać. Stare konto można spróbować sprzedać za jakieś 20-40 zł 

Opublikowano

Wątpię by WG przerzucili czołgi chociaż premium na stare konto, zaś na starym koncie pewnie nie cofną do stanu z przed 3 lat :/ 

Nie ma takiej szansy, nic takie nigdy nie zrobią. Graj na nowym koncie. Na nowym koncie masz czołgi premium to zawsze będzie Ci się lepiej grało. Polecam Ci zrobić linie do czołgów i zostawić:

- T110E5

- T110E3

- Jakiś radziecki med

- IS-3

- T32

- AMX 50 100

Opublikowano

@up średnio mu poradziłeś... Bez obrazy dla autora tematu ale patrząc na to co pisze można wysnuć wniosek, że musi się jeszcze sporo dowiedzieć odnośnie gry. Nie ma sensu żeby pakował się od razu we francuskie HT i amerykańskie TDki. Zrobienie is3 i e5 mu wystarczy póki co z HT. Radzieckie i amerykańskie czołgi mają pancerz więc nawet na średniej załodze można coś zwojować, a na francuzach obowiązkowe BiA i żarówka czego nie ma i nie zdobędzie szybko miał bez francuskich premek. 

Lepiej jakby zrobił ltwt, bo do misji mu się przyda, najprostszy LT do gry i w późniejszym czasie do CW.

Zamiast amerykańskich TDków lepiej niech weźmie się za niemieckie, bo tam zabawa zaczyna się od VIII, a nie tylko jak w przypadku amerykańców X (oczywiście mówię o linii do e3).

Zauważ też, że na pierwszym koncie zrobił IX artę więc może te pojazdy lubi i ogarnia więc warto mu polecić linię do m40/m43 żeby znowu nie pakował się od razu w niemieckie.

Co do konta to bierz drugie, bo co ci z wyższych tierów skoro nie masz do nich załogi ani czołgów do zarobku żeby odkupić je.

Opublikowano

Powiem Ci tyle: graj tak jak będziesz chciał. Skoro grałeś to znaczy że coś wiesz i nie ma celu wałkowania tego samego. Wybierz sobie linię którą chcesz i ją rób, źle wybrałeś? Zostawiasz błędną i idziesz dalej. Nie ma celu granie pod dyktando bo szybko stracisz chęć do gry

Opublikowano

Pierwsze konto ogarnij pod funtanki, w razie ewentualnego bana na drugim przerzucasz sie powkurwiac nowych (czyt. retardzisko z max III tieru [gdzie mm masz do V]) nakurwiając z golda

Opublikowano

Dzięki za pomoc jak również za pomocne wskazówki. 

A jak się mają drzewska Chin, Japonii i Czechosłowacji? Jakie są Plusy/Minusy owych nacji? Nie grałem nimi, nie mam o nich zielonego pojęcia. A w sumie chciałbym zrobić jakiegoś TD'ka oraz meda/hevy.. 

Opublikowano

Chinole mają fajne LT do nabijania wn8 i jeśli ma się typa64 do załogi to warto robić. IX i X medy są ok ale nie są jakoś wybitne. HT chińskie są niecelne i trochę mniej opancerzone od ruskich ale bardzo mobilne i zyskują popularność.

Japonia ma dobrą linię medów ale nie są wybitne i lepiej je odłożyć na później, a ciężkich wgl nie rób. Ewentualnie do VI niektórym ta linia się podoba ale mi nie przypadła do gustu :)

Czechosłowacja ma tak jak Japonia dobre medy do VIII (lecz dupy nie urywają) z tym, że IX i X są genialne więc warto robić.

Opublikowano

Jak to ci sie wlamal? sciagnoles cos z kajlem pretesie miej sam do siebie!!!

ciekawe selal wszystko a premki ci zostawil heh niebywale!!!

sciemy wal takim co czytac nie umieja!!!

Opublikowano

ciekawe selal wszystko a premki ci zostawil heh niebywale!!!

sciemy wal takim co czytac nie umieja!!!

Generalnie ktoś kto grał od początku bety (ok. 5k bitew), później na nowym koncie grał, pewnie też długo skoro jakieś premki uzbierał, to pytać o takie podstawy się nie powinien - fakt podejrzane to zdeczka (alledrogo?).

Czołgi premium z jednego konta przerzucić na drugie konto.... :pls: Nad czymś takim nie ma co się zastanawiać czy byłaby taka możliwość, bo jak by była to od wałków byłoby tak głośno, że wszyscy by o tym wiedzieli.

Ja ci doradzę tak:

Zostaw sobie oba (jeśli twoje bo jak nie, to znajdź coś lepszego). Jak ci się nie che na nowo grindować czołgi to graj na starym. Co do premek to te z nowego to żadne rewelacje nie są, no może ten M10 bo już się go nie kupi.

Po tylu bitwach jak nie potrafisz sam zdecydować to naprawdę brak mi słów. Fajnie ci się grało tymi premkami? Czy męczyło cię granie nimi? Masz kasę na nowe premki? Chcesz w tą grę inwestować realne pieniądze? Zadaj sobie te pytania i wnioski wyciągnij - odpowiesz sobie sam które konto jest dla ciebie.  Ja bym wybrał nowe z premkami bo nie dam im już złamanego grosza (aż nadto wydałem). Kiedy na nowym szło by bardzo źle to na starym bym popykał (dla odmiany), takie RNG/taka pogoda/tak chciał serb (niepotrzebne skreślić). ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...