Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobrzy dostawcy internetu na wsi bez limitu danych

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie takich w województwie śląskim lub wiecie jak można takich znaleźć? Mam play 7 mb/s a orange kablowy to tylko 3 mb/s. Internet mobilny ma limity. Włączyli mi teraz lejek 2 mb/s i już mam ich dość.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Dość to można mieć takich pytań na forum, zamiast samemu sie zorientować i popytać po sąsiadach jaki i skąd mają internet marudzisz na forum bo ci się nie chce tego zrobić.

Skąd mamy wiedzieć kto z dostawców ( jest ich kilkadziesiąt w różnych wsiach i miastach )  w ogóle będzie chciał w Twojej pipidówce podłączyć internet skoro go tam nie ma w okolicy ?  

Dostawcy ograniczeni są głownie do danej okolicy zasięg do 5-10 km max przy radiówce, sieci kablowe w swojej miejscowości to szukaj sam, nogi masz by połazić i usta by zapytać.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ktosiu czy ty czlowieku musisz robic łaske odpowiadajac na kazde pytanie na forum? Cokolwiek nie napiszesz to ujawniasz swoje chamstwo i prostactwo. Ludzie kulturalnie pytają o coś a ty zawsze z mordą w każdym poście. Najwięcej masz do powiedzenia, a sam uja sie znasz bo zyjesz na emigracji. Zastanow sie i albo wnoś coś do tematu albo zmień profesje bo sie czytać nie chce twoich dennych wypocin.

Opublikowano

TO ZAMKNIJ OCZY I NIE CZYTAJ.

Akurat wniosłem dużo do tematu, czasami trzeba pomyśleć nim się napisze trochę bezsensowny post na który jest dziesiątki odpowiedzi które okazują się w końcu złe. 

Nie spamuj dziecko w temacie, nie dość że kompletnie nie potrafisz wypowiedzieć sie na temat to twoje pierdoły zostaw dla siebie.

Nie podoba sie to nie czytaj, to twój problem a nie mój że ci coś nie pasuje. To tobie coś odpierdala że nagle stajesz sie taki poprawny kulturowo. 

Chamstwem jest wyzywać i wypominać komuś że jest chamem, a co do twojego prostactwa w żałosnym poście nie będę sie wypowiadał. 

Opublikowano

Ktosiu - dosadnie, bo dosadnie - podał chyba jedyne rozwiązanie. Dodam od siebie, że całkiem prawdopodobne, że któryś z bliższych, lub dalszych sąsiadów będzie miał na dachu nadajnik od jakiegoś dostawcy, więc warto by się przejść i zainteresować.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Netia, Vectra, Cyfrowy Polsat.

I UPC jeszcze. Powodzenia że którakolwiek z wymienionych firm dostarczy internet na wieś. Może jedynie polsat, ale oni raczej mają wszystko z limitem. 

Opublikowano

Ale czy wiecie czy na wsiach bywają jacyś dostawcy z szybkim netem czy nie mam w ogóle na co liczyć?

Są lokalni dostawcy i pomimo, że wieś to potrafią mieć wysokie wyniki. Nie znamy Twojej miejscowości, to skąd mamy wiedzieć? 

343731479829004887779.png

Opublikowano

TO ZAMKNIJ OCZY I NIE CZYTAJ.

Akurat wniosłem dużo do tematu, czasami trzeba pomyśleć nim się napisze trochę bezsensowny post na który jest dziesiątki odpowiedzi które okazują się w końcu złe. 

Nie spamuj dziecko w temacie, nie dość że kompletnie nie potrafisz wypowiedzieć sie na temat to twoje pierdoły zostaw dla siebie.

Nie podoba sie to nie czytaj, to twój problem a nie mój że ci coś nie pasuje. To tobie coś odpierdala że nagle stajesz sie taki poprawny kulturowo. 

Chamstwem jest wyzywać i wypominać komuś że jest chamem, a co do twojego prostactwa w żałosnym poście nie będę sie wypowiadał. 

Ładnie to tak przystoi "pseudo" moderatorowi używać wulgaryzmów? Pouczasz innych to chociaż zachowuj jakąś kulturę prosty chłopcze. I ty chyba nie wiesz z kim rozmawiasz jak mówisz do mnie dziecko :D Jak przychodzisz się użalać i wyżywać na kimś to odpuść sobie nieudaczniku życiowy. Już wystarczająco jesteś skrzywdzony przez los, bo sobie w kraju ojczystym nie dałeś rady i ty chcesz doedukowywać ludzi. Miej chociaż swój honor człowieku.

Opublikowano

Przestań sie użalać człowieku i ośmieszać, nieudacznik to potrafi tylko narzekać na innych nie patrząc na siebie, idealnie opis pasuje do twojego zachowania.

Nie jestem żadnym moderatorem i nie mam żadnej funkcji na forum, nie wiem gdzie to słyszałeś.  Widocznie uszó nei myjesz zbyt często albo źle nadstawiasz uszy. 

Przyczepiłeś sie do miejsca mojego pobytu jakby to miało na forum znaczenie, jak widać to tobie żal dupę ściska więc wylewasz tu swoje żale na mnie.

To że studiuję w Anglii i pracuję to dla ciebie nagle  źle, jak widać mam i tak większe pojęcie o tym co jest w kraju nie przebywając w nim, jak cokolwiek załatwić i gdzie załatwić.  

@Milian  sory za mój komentarz do nieudacznika wyżej który usiłuje sie jakoś tu w temacie wyładować nie mając nawet pojęcia co potrzebujesz i o czym jest temat.  

To czy trafisz na jakiegoś w miarę dobrego dostawcę zależy tylko od regionu gdzie mieszkasz, wiec chodzenie i dopytywanie się w okolicy jest jedyną opcją.  

Masz jeszcze możliwości sieci satelitarnych, marny internet już masz i powinien on wystarczyć do zastosowania takiego rozwiązania.

Niestety koszty zaczną rosnąć bo urządzenia do odbioru są kosztowne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...