Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w otwarciu serwera!

mietex512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich, mam zamiar otworzyc jeden z lepszych serwerow a moze najlepszy z jakich instnial. Mam juz plan, co dodac co usunac, pomysl hest. Pytanie, skad wziac pliki i jaki serwer polecacie? A moze jest jakas osoba ktora jako tako ma pojecie o tym lub posiadala takowy serwer silkroad. Za wieksza pomoc oferuje nagrode pieniezna lub udzial w serwerze :) pozdrawiam

Opublikowano

Chcesz zrobić serwer i już uważasz że będzie to jeden z najlepszych jak nie najlepszy serwer jaki powstał? Nie masz zielonego pojęcia co zrobić z plikami, nawet nie chciało Ci się zainteresować samemu. Myślisz że ktoś odwali całą brudną robotę i wszystkie Twoje pomysły, które prawdopodobnie będą nie do wykonania na tych plikach? pobudka, schodzimy na ziemie.

Opublikowano

1. Szukam kogos kto pomoze.

2. Pomysly sa realne do zrobienia, nic nowego tylko wystarczylo pomyslec nad czyms co ludzi przyciagnie.

3. Mam programiste i grafika.

4. Mam gotowke.

5. Szukam kompletnych plikow bo wszedzie sa wybrakowane, mozliwe ze ktos kiedys povral i ma po dzien dzisiejszy.

6.jestem aktywnym graczem od 2009roku, mam pojecie o grze i wiem czego brakuje na privach.

7.jesli Ci sie cos nie podoba poprostu nie komentuj postow bo mam wrazenie, ze wszystkie rozumy pozjadales :) pozdraeiwm

Opublikowano

".jesli Ci sie cos nie podoba poprostu nie komentuj postow bo mam wrazenie, ze wszystkie rozumy pozjadales  :)"
"
mam zamiar otworzyc jeden z lepszych serwerow a moze najlepszy z jakich instnial."

Zestawie te 2 zdania obok siebie bo z 1 strony zarzucasz mi że wszystkie rozumy pozjadałem a z 2 wyskakujesz z najlepszym privem ever. A więc zastanowiłbym się kto tak naprawdę pozjadał wszystkie rozumy. 

"
 Pomysly sa realne do zrobienia, nic nowego tylko wystarczylo pomyslec nad czyms co ludzi przyciagnie." - skoro nic nowego to czym nas zaskoczy ten "best priv ever"? Większość lepszych privów opierała się o nowości, których nie było nigdzie indziej.

"
jestem aktywnym graczem od 2009roku, mam pojecie o grze i wiem czego brakuje na privach." - to że grasz od 2009 roku nie znaczy że sprawdzisz się jako Head Admin. Z tego co napisałeś wnioskuję, że nie miałeś jeszcze nawet styczności z jaką kolwiek formą "GMowania". Masz programistę i grafika + Ty - pomysłodawca. Podsumowując: Grafik zrobi Logo, louncher loading screeny itp. i zostanie was 2. Żeby taki dobry serwer się trzymał potrzaba więcej niż 2 osób bo gwarantuję wam, że nie pociągniecie długo Tym bardziej że będąc "pomysłodawcą" nie zrobisz nić jak ktoś ci zacznie np. exploity cisnąć. Jeżeli wcześniej nie miałeś totalnie żadnego doświadczenia to nie zrobisz nawet przeciętnego serwera chyba że sobie wynajmiesz do pracy takie gwiazdy jak LastThief itp. Ale wątpię bo oni mają swoje projekty gdzie gra większość graczy. 
No i Btw. jak długo w tej grze siedzę/siedziałem nie spotkałem ani jednego PL serwera który by się nadawał na top priv swego czasu. Wniosek z tego taki że i nikogo z PL nie znajdziesz kto by Ci pomógł taki serwer zrobić.

Opublikowano

Widze polaczka dupa sciska mowiac cos typu "No i Btw. jak długo w tej grze siedzę/siedziałem nie spotkałem ani jednego PL serwera który by się nadawał na top priv swego czasu" widze, ze nie masz nic madrego do powiedzenia na temat tego, co szukam wiec moze nie udzielaj sie pod moim postep :) spytaj ekipy, ktore zaczynaly, ilu ich bylo na poczatku :) jesli nigdy nie miales serwera(wnioskuje ze nie) nie krytykuj, bo publikujac ten post myslalem, ze juz polaczkow cebulaczkow nie ma. Mylilem sie. Btw:. Temat i tak do zamkniecia bo mam wszytsko co trzeba bylo mi wiadomo, ale jak zwykle ktos "madrzejszy" musial sie znalezc :) jak serwer otwarty bd w lutym/marcu to Cie jeszcze na niego zaprosze :) pozdrawiam

Opublikowano

"Widze polaczka dupa sciska mowiac cos typu "No i Btw. jak długo w tej grze siedzę/siedziałem nie spotkałem ani jednego PL serwera który by się nadawał na top priv swego czasu" "
Nie ściska mnie dupa, po prostu śmieszy mnie ten fakt :) Bardziej mnie ściska jak widzę ogrom ludzi próbujących zrobić własny pseudo serwer z oczekiwaniami na dużą kasę i tysiące ludzi online nie mając przy tym w ogóle doświadczenia. I Nie zrozum mnie źle... rób sobie serwer I dont care... tylko nie pisz głupot, że zrobisz "najlepszy priv" bo masz parę pomysłów i myślisz że to wystarczy. Jak Ci tam wejdzie 100-200 to już będzie sukces a nie będzie to nawet bliskie topce serwerów.

"widze, ze nie masz nic madrego do powiedzenia na temat tego, co szukam wiec moze nie udzielaj sie pod moim postep  :)" - przecież cały czas coś mówię mądrego, a przede wszystkim nie ściemniam i nie łudzę się tak jak Ty. Mówię jak wygląda rzeczywistość.
"spytaj ekipy, ktore zaczynaly, ilu ich bylo na poczatku  :) jesli nigdy nie miales serwera(wnioskuje ze nie) nie krytykuj, bo publikujac ten post myslalem, ze juz polaczkow cebulaczkow nie ma."  Nie muszę nikogo pytać, często współpracowałem z ekipami, które stworzyły najlepsze servery jak dotąd więc wiem jak wygląda sytuacja wewnątrz takiej ekipy. Sam też miałem multum pomysłów na tzw. "idealny server". Miałem nawet zapisane w pliku kilkanaście stron opisu z wszystkimi pomysłami. Jednakże nie łudziłem się, że dam komuś zrobić wszystko za mnie i server będzie działał na czele z adminem nie mającym zielonego pojęcia o plikach. Miałem też przyjemność (a może bardziej nie przyjemność) pracować z PL ekipą, która miała takie ambicję jak Ty. Niestety serwer nawet nie ruszył straciłem tylko czas. I z tego co widzę większość PL projektów pada jeszcze przed startem a zapowiadane były jako "najlepsze". Kilka co wystartowało miało do 300 online graczy razem z botami więc jeżeli to jest ten wielki sukces zapowiadany to chyba coś poszło nie tak.
"
 jak serwer otwarty bd w lutym/marcu to Cie jeszcze na niego zaprosze  :) pozdrawiam " a zapraszaj ile wlezie i tak nie mam zamiaru grać w tą grę, co najwyżej możesz mnie zaprosić do współpracy przy promocyjnym video jeśli jesteś zainteresowany. Zakładam że i tak nie wypali jak większość polskich projektów z tego forum^^ Albo co gorsza nawet nie wystartuje.
No nic powodzenia z "Najlepszym" serwerem kappa.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

powrocilem po miesiacu :) server juz stoi na hostingu, wszystko dodane w 100% co chcialem na ten moment, zostaly ostatnie poprawki, stronka bedzie w ciagu paru dni skonczona. jak juz wszystko bedzie tak jak powinno byc, otwieram server beta na ktorego oczywiscie Cie zapraszam(dokladna date podam, jak dodam promo servera na forum tutaj i elitepvpers). 

Mam nadzieje, ze w ciagu 2och tygodni powinna byc juz rejestracja dla graczy beta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...