Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się promować serwer na mclista i minecraft-list?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, dla 5-50 graczy to warto. Na pewno da to jakiś start.

Ale nie ograniczaj się tylko do tych dwóch stron, załóż też temat na mpcforum : P

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Wolałbym zapłacić YouTuberowi za reklamę niż wstawiać na takie coś, mało kto wbija na Mclista bo tam pustki świecą.

2LaT.gif

Opublikowano

Ja akurat mam inne doświadczenia. Wykupienie reklamy na mclista i minecraft-list ma duże znaczenie. Nam to pomogło dość szybko rozkręcić Krainę. Po 3 miesiącach istnienia serwera bez reklam u youtuberów, a jedynie z promocją na tych dwóch listach mieliśmy już ponad 100 graczy online.

Opublikowano

Zawsze warto pozostawić ślad i na takiej stronie (około 10 graczy na 2 dni wbije [poz]).

Ale reklama u większego youtubera czy tu - na mpc na pewno sporo wniesie do gry.

Warto rozważyć wszelkie możliwe opcje.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Wszedzie sie oplaca reklamowac serwer lecz z roznych zrodel przyjdzie rozna ilosc graczy a z tego co wiem to 

mclista i minecraft-list nie korzysta zbyt duzo osob ale zawsze mozesz probowac
Opublikowano

Na mc-lista można sobie fajnie nabić "diamenty", czyli wybić się na górę strony za darmo. Wystarczy przez smartphona kliknąć "daje diaxa", wyłączyć dane komórkowe na 10s i ponownie włączyć i znowu dać diaxa. Tak w kółko,  ja już nabiłem prawie 400 diaxów i jestem w pierwszej 20. po wpisaniu PVP (mój serwer to PlanetaPVP.ench.pl).

Opublikowano

Warto bo przyciągnie ci też graczy na serwer ale zakup sobie reklamę u jakiegoś youtubera bo więcej ludzi ci wbije na serwer .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...