Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepszy enderchest czy pukawka?

Deall3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam który hosting lepszy? + jaką ofertę wybrać który utrzyma do 150 osób? Ile ramu itp. Ile będzie około to kosztować? Zapraszam do dyskusji :)

Opublikowano

żaden z tych dwóch nie utrzyma 150 graczy bez lagów, a szczególnie enderchest.

jak robisz tak duży serwer to kup dedyka na ovh w ofercie game mc-32

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/game/

a jak robisz nieco mniejszy to bierz coś z oferty lvlup

https://lvlup.pro/

a serwer zawsze stawiaj na silniku PaperSpigot by zmaksymalizować wydajność serwera

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Napisz do Pukawki o serwer z oferty na parę godzin/dni - i przetestuj botami, nie botami co tylko piszą, a tymi co się ruszają.

Tak samo do Enderchestu.

Opublikowano

Nie dawno przeglądałem list serwerów minecraft, i wpadłem na jeden serwer, na którym grało ok. 200/250 osób, i właśnie mieli serwer z EnderChesta, ale nie za dobrze się grało, gdy się niszczyło bloki to one się cofały.

Na pukawce miałem raz lobby i do tego serwer, na którym grało ok. 100 osób, jeśli dobrze go zrobisz ze strony technicznej to nawet utrzyma te 150osób.

Ale tak jak mówią wyżej, napisz do nich i niech ci dadzą serwer testowy i po prostu go wy testuj botami.

Jeszcze jest inna opcja, kupić Dedykowany serwer z OVH, czyli GAME za małą cenę, tam najtańszy serwer kosztuje ok. 300zł. :)

Opublikowano

@CookieOfficial

Tez widzialem serwer z enderchestu ktory utrzymywal tyle osob dragonsurvival sie nazywal a co do pukawki mialem tam serwer bez limitu ale przy resetowaniu serwera procesir mial ponad 100% i ram 2gb ( przy restarcie orawie zawsze tyle bylo) a po restarcie normalnie zuzywal przy 0 graczach 0.30gb i 1% procka ale pukawka przez to przeciazenie zwiazane z resetowaniem wylaczala mi ciagle serwer dlatego zastaniawiam sie nad enderchestem + ench ma mcliste i lepszy itemshop od pukawki

Opublikowano

Enderchest = gówno :) Tak naprawdę da sie logować na czyjeś konta na enderchescie jedyne co tam dobre to ceny bo jeżeli stawiasz serwer aby z kolegami zagrać to jest wystarczająco. A pukawka nie lepsza... Kolega zrobił serwer na pukawce wszystko ok przed startem a po starcie 20os i lagi. Tpsy mniej niż 15 więc nie polecam ani enderchest ani pukawki. Pod 150 graczy to vpsy sprawdz oferty na OVH.

Opublikowano

I dodam ze na poczatek nie musi byc az 150os. Moze byc do 80 bo pozniej zmienilbym na vps gdy serwer by sie rozwinal

W takim razie możesz postawić na pukawkę (maxcrafta). Jeśli użyjesz Spigota, spokojnie da radę. 

Ewentualnie jeśli będą lagi zawsze możesz się z nimi skontaktować. Potem, jeśli już przetestujesz i będą lagi to oczywiście zawsze możesz zmienić na VPS'a, ale wydasz już trochę więcej. :)

strange1.jpg

Opublikowano

@jakubgross a nie lepiej wykupic na enderchescie? Ma dostep do mclisty latwiejsza konfiguracja lepszy itemshop

Ile ramu by wystarczalo na 50 osob?

Enderchest ostatnio, i ogólnie ma spore problemy. Serwery się wieszają itp. Myślę, że pukawka będzie lepszym rozwiązaniem. 

Na 50 osób, jeśli to Spigot, to spokojnie 4-6 GB. 

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...