Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PIERWSZE WRAŻENIA] Pokemon Sun

llki047

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak po okołu 15 godzinach spędzonych w najnowszej odsłonie pokemonów czyli wersjach sun lub moon (zależy ono od naszego wyboru , dla ,mnie była to wersja sun) napisze coś o pierwszych wrażeniach z tej oto gry.Jestem wielkim fanem serii Pokemon ,przeszedłem wiele z nich ,ale do najnowszej odsłony podchodziłem dość sceptycznie ponieważ gdy zobaczyłem nowe pokemony większość z nich przypominała mi trochę digimony. Jednak wielkim plusem było dla mnie dodanie tak zwanych 'alola froms' do pokemonów z kanto.

Zaczynamy więc jako chłopak lub dziewczyna którzy przeprowadzają się z kanto do właśnie magicznej wyspy alola. Tam spotykamy właśnie profesora który zwie się Kukui. Z którym idziemy do wioski w której poznajemy naszego rywala Hau oraz znajomą profesora (u którego mieszka) Lillie której pokemonem jest tajemniczy cosmog który ją kiedyś uratował.Spotykamy ją wtedy kiedy jej pokemon jest w niebezpieczeństwie ratujemy go.Po tej całej akcji spotykamy przewódce wioski .Daje on nam wybór który z trzech startowych pokemonów będzie naszym pokemonem na początek naszej podróży ,a może nawet do jej końca.Nie chce wam dalej spoilerować gry ponieważ jest to tylko psucie komuś grania w tą oto gre(Gdy skończe grę napisze oddzielny artykuł z streszczeniem fabuły dla ciekawych).

Może opowiem teraz troche o dużych zmianach w pokemon sun .Pierwszą która rzuci się w oczy jest brak gym leaderów co jest moim zdaniem dość dużym minusem ponieważ znajdywali się oni w wszystkich głównych odsłonach tej serii.Zamiast tego robimy tak zwane triale w których będziemy walczyć z tak zwanymi totem pokemonami którzy są o wiele silniejsi od normalnych pokemonów.Zawalczymy również z przewódcą pierwszej wioski(co narazie się zdarzyło tylko na początku gry więc nie wiem jeszcze czy się powtórzy).Za przejście takiego triala otrzymamy crystale z które możemy dać naszemu pokemonowi żeby wykonał bardzo silny atak specjalny.W grze będziemy podróżować pomiędzy trzema głównymi wyspami.

Przepraszam że ta 'recenzja' może być dość słaba i krótka ponieważ jest ona moją pierwszą ,ale dziękuje za jej przeczytanie i zobaczymy się ponownie na pełnej recenzji gry.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...