Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS-ów

witti97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym może być spowodowany FPS drop? Zazwyczaj mam jakoś 60-70 i gra jest płynna, ale momentami dostaje nagły spadek do 6 FPS, max 15. Czasem dzieje sie tak w team fighcie, czasem jak farmie na linii, czasem nawet stojąc w bazie i regenerując życie. Jest na to jakaś rada? Strasznie to utrudnia gre jak się ma takie freezy :/

Opublikowano

Możesz także zmienić ustawienia graficzne na niższe/najniższe no chyba, że na słabych ustawieniach masz tyle fps to upgrade komputera jest potrzebny :v

Ilość fps i ich dropy są także zależne od patcha, więc może w następnych sytuacja się poprawi :D

Opublikowano

Czym może być spowodowany FPS drop? Zazwyczaj mam jakoś 60-70 i gra jest płynna, ale momentami dostaje nagły spadek do 6 FPS, max 15. Czasem dzieje sie tak w team fighcie, czasem jak farmie na linii, czasem nawet stojąc w bazie i regenerując życie. Jest na to jakaś rada? Strasznie to utrudnia gre jak się ma takie freezy :/

1 Pytanie: Korzystałeś ze starego Klienta, a teraz korzystasz z Bety?

2 Jeśli tak, To nie korzystaj z niego, bo pomimo mniejszego poboru ramu bardziej obciąża procek.

3. Jeśli nie to zobacz podczas gry jakie procesy działają w tle.

Opublikowano

Możesz także zmienić ustawienia graficzne na niższe/najniższe no chyba, że na słabych ustawieniach masz tyle fps to upgrade komputera jest potrzebny :v

Ilość fps i ich dropy są także zależne od patcha, więc może w następnych sytuacja się poprawi :D

Co Ty gadasz? Jakiego Patcha XDDDDDDD

Nie rozśmieszaj w drugiej kwestii wypowiedzi.

Na PBE gram z patchem na +1 i na EUNE i mam tyle samo FPS  to nie ma nic wspólnego....

Co do tematu.

Graj w pełnym ekranie, wyłącz cienie oraz synchronizację, wyłącz muzykę, w menadżerze procesów poszukaj zbędych rzeczy które obciążają procesor. 

Karte graficzną jak i ram masz dobry skoro tyle FPS utrzymuje. Pomyśl nad ulepszeniem procesora. Jak nie pomoże to zmniejsz ustawienia o dany stopień niżej. 

Opublikowano

Co Ty gadasz? Jakiego Patcha XDDDDDDD

Nie rozśmieszaj w drugiej kwestii wypowiedzi.

Na PBE gram z patchem na +1 i na EUNE i mam tyle samo FPS  to nie ma nic wspólnego....

Podobno czasami na świeżo wprowadzonych patchach zdarzają się freezy, ale ja ich nie zaobserwowałem ;v

giphy.gif

Opublikowano

Jeżeli problem z grą występuje w losowych momentach, winne są aplikacje działające w tle albo przeciążenie komponentów (jak pamięć po długim czasie rozruchu komputera).

Pomogłem? Polub mój post :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...