Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubezpieczenie okularow?

RaVersoN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tydzień temu zdarzyło się coś takiego, że byłem razem ze znajomymi w szatni po treningu i jeszcze taka jedna osoba, którą mniej znałem. Do rzeczy, trochę tam poodwalaliśmy, wpadliśmy na pomysł aby pokopać trochę w szatni i ta osoba którą mniej znałem zostawiła swoje okulary na ławce, która stała mniejwięcej na srodku szatni. Potem podczas biegania i latania, skoczyłem na tą ławkę i nie zauważyłem tych okularów i na nie stanąłem. Jedynie co się stało to lewa strona się lekko wygięła i nie były już zdatne do noszenia. Potem pare dni później ten typ poprosił mnie o nr telefonu, żeby załatwić sprawę z ubezpieczeniem gdyż powiedział, że te okulary są ubezpieczone.

Czy coś mi grozi, zapłace jakąś karę/za te okulary, że ten typ zostawiając swoje okulary na środku szatni i teraz chce ode mnie prawdopodobnie wymusić koszty za nie? (Nie jestem w Polsce, a takie okulary to pewnie pareset euro mogą kosztować).

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Rozjebałeś mu okulary i piszesz że chce od Ciebie wymusić hajsy? Najs

Było nie małpować

Grozi Ci więzienie

Typ zostawił okulary na środku szatni, zamiast je schować to postanowił je zostawić.. I nie rozjebałem, lekko tylko się wygięły.

Opublikowano

Skoro okulary były ubezpieczone to on z tego ubezpieczenia dostanie pieniądze, a nie od ciebie.

A to po co byłby mu mój numer telefonu potrzebny? Jak go spytałem to coś mówił, że będą do mnie o coś dzwonić.

Opublikowano

A to po co byłby mu mój numer telefonu potrzebny? Jak go spytałem to coś mówił, że będą do mnie o coś dzwonić.

To chyba oczywiste, że do wypłacenia ubezpieczenia są potrzebne pewne informacje. Ubezpieczyciel nie wypłaci pieniędzy ot tak. Musi wiedzieć, że szkoda była nieszczęśliwym wypadkiem, a nie była wynikiem zdenerwowania i walenia młotkiem w przedmiot (za to drugie odszkodowanie raczej nie zostałoby wypłacone). Ty jesteś świadkiem tego zdarzenia i możesz potwierdzić co się stało z tymi okularami, więc dlatego twój numer był potrzebny.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...